Programul guvernamental „Laptele și Cornul” ar putea fi sistat în anii care vin dacă un nou proiect pilot inițiat de actualul Guvern se va dovedi mai potrivit pentru elevii din clasele I-VIII. Guvernul a lansat recent un program pilot prin care elevii ar urma să primească o masă caldă sau un pachet alimentar suplimentar iar la Buzău singura școală înscrisă în acest program este Școala Gimnazială nr. 7.

La unitatea buzoiană de învățământ învață 1.067 de copii, mulți dintre ei provenind din familii cu venituri modeste, cu părinţi șomeri sau plecaţi în străinătate.

“ Măsura este una binevenită mai ales că suntem o școală de cartier și orice ajutor alimentar este binevenit în condițiile în care mulți copii provin din familii cu venituri modeste, cu părinți șomeri, pensionari sau plecați la muncă în afara țării. Cu toate acestea nu avem foarte multe date despre cum se va desfășura programul și așteptăm clarificări”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale nr 7, Marilena Urmuzache care este de părere că elevii s-au cam săturat de cornul și laptele pe car ele primesc de ani buni în școli și grădinițe.

Chiar și așa,  directorul unității de învățământ nu vede cum elevii ar putea primi o masă caldă  atât timp cât unitatea școlară nu dispune de o sală de mese și spune că cel mai probabil va fi vorba de un pachet alimentar care să conțină un sandvici în valoarea stabilită de proiect.

Potrivit proiectului pilot iniţiat de Ministerul Educaţiei, începând cu noul an şcolar se acordă, cu titlu gratuit, elevilor din învăţământul primar şi gimnazial un supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi în perioada desfăşurării activităţii didactice, cu o valoare maximă de 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.