Elevii din Buzău nu vor primi nici în acest an, din primele zile, cornul și laptele oferite prin programul guvernamental. Problema nu este  una locală ci se înregistrează în mai multe județe din țară și are la bază întârzieri în finalizarea procedurilor de achiziții publice. Mai precis, din cauza schimbării Sistemului Electronic de Achiziții Publice, licitațiile au fost demarate târziu iar termenul de finalizare depășește data de 12 septembrie, dată la care încep cursurile în anul școlar 2016-2017.

La Buzău, procedura a fost demarată pe data de 13 august iar termenul limită de depunere a ofertelor este 15 septembrie. După depunerea ofertelor urmează evaluarea acestora și desemnarea câștigătorilor. În cazul în care vor exista contestații atunci procedura se complică iar până la soluționarea acestora elevii nu vor primi nici corn și nici lapte.

Ca și anul trecut, Consiliul Județean a organizat o licitație pentru a desemna firma care se va ocupa cu livrarea laptelui și a cornului oferite elevilor preșcolari, elevilor din clasele primare și de gimnaziu. Este vorba despre 46.645 de copii care vor primi timp 169 de zile câte o porție formată din corn și lapte, iaurt, sana sau chefir, adică aproape 8 milioane de porții pe parcursul întregului an școlar.

Suma pusă la bătaie de autoritățile județene se ridică la aproximativ 8,4 milioane de lei fara TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.