Titi HOLBAN

UPDATE: Liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat, comentând demisia deputatului de Buzău Titi Holban, că este decizia acestuia şi că a luat act.

Demisia fostului premier Călin Popescu Tăriceanu din Partidul Național Liberal își produce efectele și la Buzău. Deputatul liberal Titi Holban a declarat că va părăsi PNL pentru a-l urma pe fostul premier în formațiunea politică pe care acesta o va înființa.

”Am avut un proiect cu USL și consider că trebuia să meargă înainte. Nu văd oportună ieșirea de la guvernare și nici cum a procedat domnul Antonescu. Mulți îl vor urma, după părerea mea, pe domnul Tăriceanu, este vorba despre cei care au crezut în acest proiect și, care mai cred, iar printre ei mă număr și eu. Nu pot să spun cine mai pleacă cu domnul Tăriceanu, însă părerile sunt împărțite”, a declarat deputatul Titi Holban.

Deputatul Titi Holban se află la cel de-al doilea mandat de parlamentar, ales pe listele PNL. În trecut, el a fost implicat într-un scandal cu conotații sexuale, având calitatea de martor în dosarul de prostituție intentat Andreei Marta, soția fostului șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, șef al ANAF în Guvernul Boc.

În schimb, un alt parlamentar liberal de Buzău, senatorul Doina Tudor, spune că, deşi o leagă o prietenie de Tăriceanu, nu va pleca din PNL.

„Sunt membru PNL din 2002 şi nu am părăsit acest partid niciodată, că a fost la guvernare sau în opoziţie. Voi rămâne pe poziţia mea, nu plec chiar dacă cu domnul Tăriceanu mă leagă o prietenie foarte bună. Suntem prieteni, dar fiecare pe drumul lui. Ieşirea de la guvernare a PNL e o mişcare care trebuia făcută, nu trebuie să căutam vinovaţi. Poate suntem şi noi vinovaţi, Nu s-au respectat protocoalele, nu au fost duse la capăt multe lucruri promise. Suntem un partid destul de puternic. (…) Nu văd ceva rău că am ieşit de la guvernare. Faptul ca ieşim de la guvernare nu e definitoriu pentru existenţa noastră. Nu ştiu dacă-i pot reproşa ceva domnului Antonescu, sunt convinsă că a făcut tot ce se putea”, a spus senatorul PNL Doina Tudor.

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, miercuri, demisia din PNL.

Tăriceanu a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal, şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.