Zapada Martie Buzau-4

Serviciile de deszăpezire a drumurilor județene au costat, în iarna 2013-2014, 6,8 milioane de lei. Din această sumă peste 1 milion de lei o reprezintă costurile a 9 kilometri de parazăpezi montate pe drumurile județene, parazăpezi care vor fi folosite și anii viitori.
„Au venit facturile pe deszăpezire și din câte știu s-au și plătit în mare parte. Facturile pe perioada scursă de la începutul contractelor și până acum, incluzând perioadele de cod roșu au însumat 6,8 miloane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 53 la sută din valoarea licitată. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că din acești bani mai bine de 1 milion de lei reprezintă costul parazăpezilor montate pe 9 kilometri de drum. Acestea au fost foarte utile și vor fi folosite și în anii ce vin, alături de altele care vor fi montate la momentul respectiv”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
De cealaltă parte, consilierii PDL aflați în opoziție reclamă costuri mari ale serviciilor de deszăpezire avansând ideea că la Buzău acestea au fost cu peste 50 la sută peste cele din alte județe.
„Am investigat și din primele semnale am înțeles că deszăpezirea județului Buzău ar fi costat cu jumătate mai mult decât în Brăila, Galați sau Călărași”, a declarat liderul consilierilor democrat-liberali, Raul Florescu.
Pentru deszăpezirea drumurilor județene în iarna 2013-2014, Consiliul Județean a încheiat cinci contracte de deszăpezire cu o valoare licitată de 12,8 milioane de lei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.