Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău a organizat, miercuri, o expoziție cu vânzare de mărțișoare tradiționale românești în foaierul Sălii Mari a Consiliului Județean. Expoziția va rămâne deschisă pe parcursul a trei zile iar la finalul acesteia, vineri, cele mai frumoase mărțișoare realizate de meșteri populari vor fi premiate de Consiliul Județean cu premii cuprinse între 100 și 500 de lei.
„Am organizat această expoziție de mărțișoare tradiționale având în vedere că doar peste câteva zile vom sărbători venirea primăverii ce coincide la români cu sărbătoarea Mărțișorului. Am invitat să participe la expoziție meșteri populari din întreg județul care au lucrat mărțișoare tradiționale iar o parte din ei sunt prezenți aici în cadrul unor ateliere pentru a ne putea învăța și pe noi să confecționăm astfel de obiecte. Cu această ocazie am organizat și un concurs iar premiile vor fi decernate vineri după-amiază”, a declarat directorul Centrului de Cultură și Artă Buzău, Adrian Petre.
La vernisajul expoziție de la Consiliul Județean au fost prezenți pe lângă expozanți și clienți și vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Romanescu, și secretarul județului, Laurențiu Gavrilă, care au cumpărat mai multe zeci de mărțișoare pe care urmează să le ofere sâmbătă cu prilejul zilei de 8 martie.
Printre participanții la expoziție se numără meșteri populari din întreg județul dar și copii de la Palatul Copiilor și de la Căminul de Copii Beceni. Mărțișoarele lucrate de toți participanții la expoziție vor fi jurizate de o comisie alcătuită din meșterii populari Adela Petre, Amalia Papazisu și de solista Nina Stamate iar cele mai reușite vor fi premiate, vineri, după cum urmează:
Premiul I -500 lei
Premiul II-300 lei
Premiul III-200 lei
2 mențiuni a 100 de lei fiecare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.