Consiliul Judetean
Ruperea la centru a Uniunii Social Liberale nu își produce, cel puțin deocamdată, efectele și la Buzău. Vicepreședintele PNL, Cristi Bîgiu, a declarat că în urma discuțiilor avute cu președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, au hotărât împreună să continue colaborarea la nivel județean, pentru binele locuitorilor județului Buzău, spre nemulțumirea celorlalți actori de pe scena politică care sperau ca ruptura de la Centru să îi aducă într-o alianță la nivelul județului.
“După cum ați putut vedea și la ședința de Consiliu Județean nu s-a produs nici o schimbare de majoritate. Am avut o discuţie legat de acest lucru cu domnul Boșcodeală şi am stabilit ca lucrurile să funcţioneze, în continuare, la fel. Este adevărat că acum vorbim despre o alianţă locală, făcută în interesul cetăţenilor şi trebuie să funcţioneze. Din ceea ce am văzut astăzi funcționează și cred totuși că rolul pentru care am fost trimiși aici este să facem ceva pentru oameni și nu să votăm împotrivă, sau să ne abținem, așa cum au făcut consilierii PDL și PPDD, de la o serie de proiecte pe care le-am demarat de comun acord anul trecut și care trebuie continuate. Vorbesc aici despre drumul către Colți sau drumul dintre Nehoiu și Gura Teghii, care sunt vitale pentru dezvoltarea județului”, a declarat vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.
Decizia de continuare a colaborării dintre PNL și PSD nu a fost pe placul aleșilor județeni de la PDL și PP-DD, care, la proiectele de hotărâri ce au ținut de bugetul județului s-au abținut de la vot.  Cu toate acestea, proiectele au trecut cu ajutorul majorității formate din aleșii județeni ai PNL, PSD și PC.
„Ne-am abținut la proiectele care au ținut de buget pentru că și în comisii am avut obiecții și pentru că nu suntem de acord cu modul cum se dorește a se cheltui banii. Am ales să ne abținem de la vot și nu să votăm împotrivă, pentru că în cadrul Programului de Achiziții Publice se află și elemente cu care suntem de acord, dar neputând să le delimităm am ales să avem o poziție neutră. După cum ați văzut nu se pune problema constituirii unei noi alianțe la Buzău, pentru că, deși la Centru apele s-au separat, la Buzău se merge pe „Proiectul Dobrică” fără probleme”, a declarat liderul de grup al consilierilor democrat-liberali, Raul Florescu.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.