Expoziția ,,Jandarmeria Română 1850-2020’’ a fost vernisată, miercuri, la Muzeul Județean și poate fi vizitată în perioada 12 mai – 27 iunie 2021, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00.

La vernisajul expoziției au fost prezente oficialități locale și județene, șefi ai structurilor militarizate din județ și vizitatori. De asemenea, în ziua vernisajului parte din uniformele actuale ale Jandarmeriei au fost prezentate de manechine vii, respectiv ofițeri ai IJJ Buzău.

Expoziția este organizată Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Muzeul Jandarmeriei Române, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Complexul Muzeal Arad, Muzeul Militar Național ,,Regele Ferdinand I’’, Asociația RoMilitaria, Consiliul Județean Buzău, Buzau County Museum și Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău și este o expoziție cu tematică militară care a fost vizitată mai întâi la MNIR în intervalul 29 iulie – 8 noiembrie 2020 și ulterior itinerată la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural în perioada 8 decembrie 2020 – 24 martie 2021 și la Complexul Muzeal Arad în perioada 2-25 aprilie 2021.

Aceasta a fost organizată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, și își propune să aducă în atenția publicului istoria acestei instituții, care a îndeplinit un rol semnificativ în istoria modernă și contemporană a României.

Vizitatorii vor avea ocazia să afle informații despre istoria Jandarmeriei buzoiene și să vadă în premieră brevete, medalii și ordine militare care au aparținut maiorului Irimescu Aurel, ofițerul superior care a îndeplinit funcția de comandant al Companiei de Jandarmi Buzău în perioada interbelică, care au fost oferite cu generozitate de colecționarul buzoian Daniel Cosmin Obreja. Prezentarea istoriei Jandarmeriei buzoiene a fost posibilă și prin contribuția domnului Petre Gabriel, colecționar buzoian și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău care au contribuit cu fotografii de epocă și echipament militar care s-a aflat în dotarea Trupelor de Securitatea și a Jandarmeriei Române în perioada anilor 1990.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.