Alertă în rândul medicilor epidemiologi după ce mai mulţi copii care au primit vaccinul BCG împotriva tuberculozei, importat din Danemarca, au manifestat reacţii adverse.
Imediat după vaccinare, copiii au manifestat convulsii, febră şi inflamrea ganglionilor axiali. Pînă în acest moment, la nivelul întregii ţări, au fost semnalate 115 cazuri de reacţii adverse la vaccinul adus din Danemarca, ser care este administrat bebeluşilor împotriva tuberculozei. Specialiştii spun că în peste 70 de cazuri e vorba de reacţii locale cauzate de faptul că vaccinul de import ar fi mai greu tolerat de micuţi decît era tratamentul produse de Institutul Cantacuzino care şi-a sistat producţia.
În acest moment, zece bebeluşi sunt internaţi la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucureşti, după ce au făcut reacţii adverse la vaccinul BCG. După ce au fost imunizaţi, bebeluşilor, care au vârste între două şi patru luni, li s-au inflamat ganglionii axilari şi au avut nevoie de intervenţie chirurgicală. Pe de altă parte, specialişii susţin că reacţii severe la copii au fost raportate şi în timpul imunizării cu vaccinul românesc, singura diferenţă fiind frecvenţa de patru ori mai mare a acestora la produsul din Danemarca.
La Buzău au ajuns în depozitul Directiei de Sănătate Publică 6500 de doze de vaccin BCG din lotul importat din Danemarca. Reprezentanţii DSP dau asigurări însă că la nivelul judeţului nu s-au înregistrat reacţii adverse la nici unul dintre bebeluşii imunizaţi împotriva tuberculozei cu vaccin adus din Danemarca.

C.D.

1 COMENTARIU

  1. de ce mintiti pentru ca eu am copilul care a fost sub tratament cu hidrazida recomandat de marii „”medici”” specialisti care au recomandat tratamentul fara nici un fel de investigatie medicala
    copilul trebuie sa fie inregistrat pentru ca am fost cu el la policlinica unde s-a emis o reteta de catre un cadru medical
    detin aceasta reteta pe care daca nu credeti o pot scana si publica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.