Consiliul Județean Buzău va organiza în calitate de partener primul festival de teatru de comedie, care se va intitula ”Comis 7 B” și care va reuni trupe românești și străine, rolul manifestării fiind de promovare a potențialului cultural și turistic al Buzăului.
Proiectul care prevede organizarea festivalului precum și bugetul acestuia, în cuantum de 125.535 lei, a fost votat în unanimitate în ședința de joi a Consiliului Județean.
Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie ”Comis 7B”-ediția I va avea loc în perioada 3-9 octombrie și va reuni trupe româneşti dar şi străine de teatru. Festivalul va fi organizat împreună cu Teatrul George Ciprian şi cu Asociaţia „Bulevardul Culturii” iar Consiliul Judeţean va asigura logistica festivalului şi o parte din finanţare. Teatrul „George Ciprian” în calitate de coorganizator al Festivalului va pune la dispoziţie infrastructura tehnică şi resursa umană pentru desfăşurarea unor spectacole, în baza unui acord de parteneriat ce va fi perfectat cu Asociaţia „Bulevardul Culturii”.
”Denumirea evenimentului – COMIC 7 B – exprimă elementele centrale ale conceptului, şi anume: este un festival de comedie, durează 7 zile şi se desfăşoară în municipiul şi judeţul Buzău.
Deşi Asociaţia BULEVARDUL CULTURII este recent înfiinţată, evenimentul cultural este complex, deoarece îşi propune să ofere locuitorilor judeţului spectacole de excepţie care să promoveze teatrul de comedie şi umor sub diferite forme (improvizaţia ca gen de teatru şi caricatura)”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat joi de consilierii județeni.
Inițiativa are rolul de promovare a potenţialului cultural, istoric şi turistic al judeţului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.