Francochanson 2013-1
Centrul Cultural Francofon Buzău în parteneriat cu Consiliul Județean, Centrul Județean pentru Cultură și Artă și Galleria Mall Buzău organizează cea de-a cincea ediție a Festivalului Național de Muzică Francofonă FRANCOCHANSON care va avea loc în perioada 29-30 martie 2014, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău și la Galleria Mall Buzău.
Concursul propriu zis se va desfpșura în acest an la sala de festivități a Consiliului Județean în tim ce spectacolul de gală și festivitatea de premiere se vor desfășura la complecul comercial Galleria Mall.
Cei peste 250 de elevi din 15 județe înscriși în competiție vor evolua în douăz ile diferite, primii care vor urca pe scenă fiind elevii de gimnaziu, programați pentru data 29 martieîntre orele 11.00-17.00 urmând ca elevii de liceu să evolueze pe data de 30 martie toto între orele 11.00-17.00 urmând ca festivitatea de premiere să se desfășoare de la ora 19.00.
Organizatorii au pregătit și două spectacole de gală, susținute de tineri muzicieni francofoni prezenți pentru prima dată în România: sâmbătă, 29 martie 2014, Galleria Mall Buzău, ora 18.00 – Frédéric Poli și Romain Habert, muzicieni din Montreuil, Franța ( în parteneriat cu UFE din Romnia) și duminică, 30 martie 2013, Galleria Mall Buzău, ora 18.00 – trupa Racine Congo din Belgia ( în parteneriat cu Asociatia Tineri pentru România, Belgia) .
Trei câștigători de la concursul buzoian vor participa, în luna mai, la festivalul internațional Chants, Sons sur scène, Baia Mare. De asemenea, organizatorii acestei ediții au pregătit premii de exceptie pentru cea de-a cincea editie. Elevii de liceu vor primi două locuri gratuite la Centrele Internationale Francofone din Franta ( 1-30 iulie 2014, în parteneriat cu Lions Club Franța), unde vor avea ocazia să viziteze Parisul și apoi să meargă la Bordeaux pentru a desfășura activități culturale împreună cu tineri din întreaga lume în timp ce doi dintre câștigătorii la secțiunea gimnaziu vor beneficia de participare gratuită la tabăra francofoniei de la Sărata Monteoru.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.