Fostul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, democrat-liberala Florina Stoiana, a primit rezoluția de neîncepere a urmăririi penale în cazul plângerii formulate de actualul inspector general, profesorul Dumitru Ene.
În luna martie 2011, după ce intră în posesia unor documente referitoare la un proiect POSDRU, actualul inspector general al ISJ Buzău, Dumitru Ene a depus o sesizare la DNA Ploiești solicitând verificări legate de modalitatea în care ISJ a salarizat profesorii angajați în cele două proiecte în care instituția este parteneră.
Oamenii legii au verificat aspectele sesizate de actualul inspector general și au stabilit că suma încasată de Florina Stoian în luna decembrie a anului 2010 de aproape 100 de milioane de lei vechi reprezintă un „cumul al contravalorii serviciilor prestate în cadrul proiectului în perioada august noiembrie 2010”. Prin urmare, procurorii din cadrul DNA Ploiești au dispus neînceperea urmăririi penale față de Florina Stoian și i-au transmis, ieri o decizie în aceste sens.
Decizia pică cum nu se poate mai bine pentru democrat-liberala Florina Stoian aflată în plină campanie electorală pentru deputăție. Ea este candidatul desemnat de ARD pentru postul de deputat pe Colegiul 5 avându-l ca principal contracandidat pe social-democratul Marian Ghiveciu.
Având în vedere rezoluția DNA, Florina Stoian consideră că toate demersurile lui Dumitru Ene sunt făcute cu rea-credință, ele aducând grave prejudicii de imagine atât celor două programe cu finanțare europeană, cât și instituțiilor partenere.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.