Conducerea Inspectoratului Școlar Buzău a demisionat în această dimineață. Anunțul a fost făcut de generalul Florina Stoian, care a anunțat la orele prânzului că atât ea cât și inspectorul școlar general adjunct, Mariana Davidescu, au înaintat Ministerului Educației cererile de demisii din funcțiile pe care le ocupă. În ceea ce o privește pe Florina Stoian, aceasta ar vrea ca demisia să îi fie aprobată începând de miercuri pentru a putea finaliza, mâine, înscrierea în clasa pregătitoare și clasa I.
„Consider că în cei trei ani de activitate am avut realizări deosebite în elaborarea și implementarea Legii Educației. Spun de elaborare, pentru că profesorii din școli au contribuit la elaborarea metodologiilor și a legislației subsecvente Legii Educației, lege care este în aplicare și intră treptat, pentru că nu putem să bulversăm sistemul, dar pentru anul școlar 2012-2013 ceea ce aduce legea nou este clasa pregătitoare, învățământul profesional plus celelalte părți din lege ce au efecte asupra desfășurării activității în școli”, a declarat inspectorul școlar general, Florina Stoian.
Pe de altă parte, actuala șefă a învățământului buzoian a declarat că își dorește să plece pentru că personal „nu mai poate gestiona haosul pe care actualul minister îl creează în rândul părinților și pentru că, oricum din punct de vedere politic, peste o lună sau două săptămâni, partidele aflate la guvernare trebuie să își trimită oamenii lor să gestioneze activitatea”.
În altă ordine de idei, încă inspector școlar general, Florina Stoian, a declarat că din datele adunate până acum există semnale că vor fi probleme în organizarea admiterii în clasa a IX-a, pentru că, de obicei, până la această dată trebuia aprobat planul de școlarizare, ceea ce nu s-a întâmplat și în acest an.

Ciprian STERIAN

9 COMENTARII

  1. in sfarsit!!! doar atata poate zice, legat de legea aia funerie, cu alte cuvinte am facut cu slugarnicie ce mi s-a cerut! altceva? nimic. doar interpretari ale legilor dupa bunul plac al vostru, instalati in scaunele alea turtite atatia ani. e timpul sa avem profesionisti! si nu traseisti (traseiste nu putem zice, deocamdata). O sa uitam foarte repede de voi! succesuri!

  2. daca vine dumitru ene o sa fie un dezastru pentru pnl nu are pic de caracter omul ala si are si probleme la mansarda.o sa se copie lla titularizare cu caietul pe banca.

  3. În cei patru ani de mandat al doamnei Stoian a fost linişte şi foarte puţine reclamaţii, în comparaţie cu mandatul lui Ene, care ţinea oamenii la uşă ore în şir.
    Aşteptăm surpriza lui PSD.

  4. episodul 2: ce ziceti de delapidarile si ciudateniile (furturile) din proiecte? Desigur ca mai e unul care a participat, Iulica Vasile (viitor ex-CCD) . Asta ca sa mai diversificam. va urma !

  5. Bani grei pe care si i-au impartit doamnele din ISj ( niciodata ISj Bz nu a fost asa de feminizat ! ) pentru asa zisele proiecte in care inspectoresele au fost formatoare ( Dasu, Plesa, Pirlog, Peneasu, etc) cu concursul directorului CCD…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.