Fonduri europene de peste 13 milioane de lei vor fi investite de Consiliul Județean în infrastructura de sănătate

0

26 de consilieri județeni au participat, vineri la cea de-a doua ședință de îndată din istoria Consiliului Județean Buzău ocazie cu care au aprobat trei proiecte de hotărâri cu caracter urgent. Unul dintre acestea viza stabilirea venitului membrilor noului Consiliu de Administrație al Companiei de Apă iar celelalte două proiecte vizau promovarea unor proiecte de investiții în infrastructura de sănătate cu fonduri europene de care ar urma să beneficieze atât Spitalul Județean de Urgență Buzău cât și Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

„Este vorba de atragerea unor bani pentru județul Buzău. În ultimii ani s-au făcut investiți în infrastructura medicală și la nivel de Guvern s-a luat o hotărâre de a ne putea recupera aceste investiții din fonduri europene. Noi am făcut documentația cerută de Ministerul Sănătății și azi am intrat în linie dreaptă pentru că trebuia depusă documentația și să dăm titulatura proiectului și cu această ocazie Spitalul Județean de Urgență Buzău și Spitalul Municipal Râmnicu Sărat vor recupera o parte din bani, undeva la 13 milioane de lei. Vom face un parteneriat cu UAT-urile din regiunea noastră de dezvoltare și toți banii din acest proiect vor fi investiți tot în infrastructura medicală”, a dat asigurări președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Cu banii astfel recuperați se vor continua investițiile de modernizare a celorlalte secții exterioare ale Spitalului Județean Buzău.

O altă veste îmbucurătoare, tot din domeniul medical, este aceea că proiectul de reabilitare și dotare a UPU cu fonduri europene întocmit de autoritățile județene a fost declarat eligibil și urmează ca în termen de 3-4 săptămâni să fie semnat și contractul de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.