Din luna septembrie va începe procesul de mutare a Bibliotecii Județene din actuala clădire la Galleria Mall, unde va funcționa pe o perioadă de câțiva ani cât sunt preconizate să dureze lucrările la actualul spațiu de pe bulevardul Unirii.. Mutarea fondului de carte în noua locație este un proces anevoios care trebuie făcut treptat și cu mare atenție pentru a nu se produce și alte pagube actualei clădiri.

Tocmai de aceea, Consiliul Județean s-a hotărât să apeleze la Armată pentru mutarea cărților dintr-o clădire în alta.

„Se va muta fondul de carte din Biblioteca Județeană. Acest lucru se va face începând cu luna septembrie cu ajutorul Armatei care are și dotarea și experiența necesara. Au fost discuții dar nu s-a pus problema cât va costa. Este o activitate complexă care va dura intre o luna si 4 luni de zile care trebuie să se facă controlat pentru a nu se prăbuși clădirea nodată ce va fi detensionata prin scoaterea cărților din interior. Este normal ca acest lucru sa coste dar nu s-a pus problema cât anume ne va lua Armata. Nu s-a discutat acest lucru pentru că nu a fost cazul”, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Transferul cărților către noua locație se va face abia de la finele lunii septembrie, dată până la care proprietarul spațiului trebuie să amenajeze locația unde va funcționa vreme de mai mulți ani Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”.

„Până în luna septembrie trebuie că proprietarul spațiului de la Galleria Mall să se ocupe de amenajarea acestuia cu tot ceea ce trebuie pentru funcționarea în bune condiții, luarea avizelor și ceea ce mai trebuie făcut acolo. De aceea mutarea va începe in luna septembrie și nu știu dacă 10 ani dar cel puțin 5 ani Biblioteca va funcționa în acea locație”, a spus Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.