UPDATE: Un cutremur cu magnitutidinea 4 grade pe scara Richter s-a produs, marţi, în zona seismic Vrancea, la o adâncime de 66 de kilometri, anunţă Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.
Cutremurul a avut loc la ora 13:06 în zona Vrancea, având o magnitudine de 4 grade pe scara Richter.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de 66 de kilometri.

În 29 februarie, un cutremur cu magnitudinea 3.2 grade pe scara Richter a avut loc în Vrancea, la o adâncime de 119 kilometri. La aceeaşi dată, la ora 20:35, un alt cutremur a avut loc în judeţul Arad, având magnitudinea de 2 grade pe scara Richter. Seismul din Arad s-a produs la o adâncime de 7 kilometri.

Cutremur luni, aproape de miezul nopții. Seismologii au anunțat că un seism de 3, 2 grade pe scara Richter s-a produs la 23.30. Mișcarea telurică s-a produs la 119 kilometri, în judeţul Vrancea.

Tot luni, dar în judeţul Arad, un cutremur cu magnitudinea de 2 grade s-a întâmplat la ora 20.35 iar cu o zi înainte au fost trei cutremure: unul în județul Buzău de 2, 9 grade, altul în Vrancea de 2, 6 grade și unul în Bulgaria de 4m 3 grade pe scara Richter/

Pentru că seismele sunt tot mai dese și pentru ca un cutremur de mai mare intensitate să ne prindă pregătiți, recent, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că are în vedere atragerea, în acest an, a unor fonduri europene de aproape 60 de milioane de euro pentru dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit lui Raed Arafat, MAI are în vedere achiziţia de tehnică pentru căutare şi salvare urbană şi dotare specifică pentru intervenţiile la cutremure.

Raed Arafat susţine că, în 2015, România a atras fonduri structurale de 31 milioane de euro, la care s-au adăugat aproape nouă milioane de euro din bugetul MAI, cu care a fost cumpărată tehnică pentru intervenţii pe apă şi în caz de inundaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.