La aproape un an de la demararea anchetei DIICOT la Direcția Economică a Primăriei Buzău dosarul a fost finalizat și înaintat judecătorilor Tribunalului Buzău care vor începe judecarea cauzei. În fața instanței vor ajunge 6 funcționari ai Direcției Economice în frunte cu fostul director Ion Gegea. Pe lângă fostul director mai sunt acuzați şeful Biroului Executări Silite Persoane Juridice -Liviu Cătălin Boaru, unul din șefii de serviciu din cadrul Direcției-Virgil Toşu, dar şi funcţionarii Mihai Bogdan Neamu, Carmen George Răileanu şi George Bunea.
Procurorii au demonstrat că funcţionarii au şters amenzi, datorii la bugetul local ale unor firme, și nu au aplicat măsurile de executare silită, prejudiciind astfel bugetul municipiului cu peste 3 milioane de lei.
Conform procurorilor de tratament preferențial ar fi beneficiat peste 50 de firme aparținând unor cunoscuți sau apropiați de conducerea Primăriei Buzău care nu ar fi plătit ani de zile taxe și impozite. Alături de aceste firme și persoane fizice cu funcţii importante, magistrați, politicieni sau comandanți de instituții cu regim militar ar fi beneficiat de scutiri de la plata unor amenzi de circulație sau a impozitului pe anumite proprietăți.
Dosarul întocmit de DIICOT a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Buzău, marți 2 august iar cei 6 funcționari sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat. Tribunalul Buzău nu a stabilit încă un termen pentru începerea procesului.

2 COMENTARII

  1. Nu s-a dovedit nicio frauda electronica si nu s-au sters datorii. Au fost doar neduse la indeplinire niste executari silite. Totul a fost recuperat, oricum. E o dezinformare. Avocatul Florian Angelo, si care are expertiza desigur, a spus ca actiunea a fost un mare fas. Din toti cei peste 20 de oameni plimbati pe la procuratura degeaba, majoritatea sunt nevinovati. Cine le mai repara onoarea si sanatatea? Recent, o doamna a decedat din cauza aceasta. Se joaca cu vietile oamenilor nevinovati. Se face justitie televizata. Se face teatru pentru denigrare si distrugere de vieti si cariere. Cine si-a batut joc de niste oameni fara vina, va simti biciul lui Dumnzeu! Vor plati mai devreme sau mai tarziu. Buzoieni, nu va mai lasati manipulati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.