Consiliul Județean organizează în week-end două evenimente care s-au bucurat în anii ce au trecut de o largă apreciere în rândul buzoienilor. Este vorba despre Festivalul Internațional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriței”, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție organizat în colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Artă și CIOFF și de cea de-a doua ediție a paradei „Retromobil vine în orașul tău ” organizată în parteneriat cu Retromobil Club România Filiala Buzău.


În ceea ce privește Festivalul Internațional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriței”, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție, va beneficia în acest an doar de prezența câtorva țări europene  dat fiind contextul geopolitic actual care a descurajat participarea țărilor din Asia sau America care au participat la edițiile anterioare ale festivalului.

Festivalul va debuta joi la ora 17.00 cu tradiționala paradă a ansamblurilor participante pe străzile orașului  urmând ca deschiderea și concursul propriu zis să aibă loc pe scena care va fi amplasată în Parcul Crâng în zilele de joi, vineri și sâmbătă de la orele 18.00 urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc duminică de la ora 18.00. Ca și anul trecut, festivalul ajunge și la Râmnicu Sărat în zilele de vineri și sâmbătă când vor fi programate demonstrații ale ansamblurilor Bosniei, Slovaciei și României respectiv Țării Bascilor și Georgiei.

Cel de-al doilea eveniment organizat în week-end, parada autoturismelor de epoca va aduce la Buzău participanți din întreaga țar ă cu mașini de colecție din cele mai diverse. Și cum evenimentul se suprapune practic cu zilele de festival , reprezentanții Retromobil Club Buzău vor participa cu mașini de epocă  la parada ansamblurilor folclorice care va avea loc joi seară.

Participanții la parada mașinilor de epocă sunt așteptați să ajungă la Buzău la volanul mașinilor lor începând de vineri de la ora 15.00 în Piața Dacia unde va fi organizată o expoziție până la orele serii.

Sâmbătă va fi organizat un marș al mașinilor de epocă pe Drumul Vinului pe traseul Merei-Vernești –Haleș- Mănăstirea Ciolanu  pentru ca  ulterior, de la orele 14.00 cele 60 de mașini de epocă care vor lua parte la paradă să fie expuse într-o expoziție statică pe Bulevardul Nicolae Bălcescu de la Consiliul Județean și până la poarta Crângului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.