legat 2

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) cere Parchetului sa se autosesizeze in cazul revoltator al copiilor legati de paturi de la Spitalul Judetean din Buzau. De asemenea, FACIAS solicita Ministerului Sanatatii si Ministerului Finantelor Publice identificarea de resurse bugetare necesare deblocarii posturilor vacante din sectiile de pediatrie ale unitatilor spitalicesti din tara.

Pe data de 28 ianuarie, in mass-media au fost difuzate mai multe imagini cu copii mici, din centrele de plasament, legati de maini si de picioare in Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta din Buzau. Din punct de vedere juridic, cei care au comis aceste fapte se fac vinovati de comiterea infractiunii de „rele tratamente aplicate minorului”, prevazuta si pedepsita de art. 306 Cod Penal.

In acest sens, Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului solicita Parchetului tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati. De asemenea, se impune si o ancheta cu privire la modalitatea in care seful centrului de plasament sau asistentul maternal isi exercita drepturile parintesti si, in ce masura, acestia aveau cunostinta de felul in care copiii erau tratati in spitale.

Avand in vedere deblocarea posturilor din spitale, anuntata in luna octombrie a anului trecut, FACIAS atentioneaza ministerele Sanatatii si Finantelor sa gaseasca urgent resurse de finantare corespunzatoare deblocarii posturilor vacante din sectiile de pediatrie ale unitatilor spitalicesti din tara. In acest caz, se impune luarea de urgenta a unor masuri deoarece abuzurile de tipul acesta, aplicate in unitatile spitalicesti, pot provoca traume irecuperabile acestor copii.

In vederea pedepsirii celor vinovati, dar si pentru ca astfel de cazuri sa nu mai aiba loc, FACIAS va acorda consiliere juridica gratuita parintilor ai caror copii au suferit astfel de abuzuri in spitalele din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.