Cristi BIGIU

Serviciile medicale din spitalele de pe raza județului ar putea fi îmbunătățite prin contribuția fiecărui buzoian după ce Consiliul Județean Buzău a hotărât înființarea unei fundații care va avea ca scop exact atragerea de fonduri pentru sănătate. Astfel, la începutul fiecărui an fiscal buzoienii ar putea să își direcționeze cei 2% din impozitul pe venit si astfel pot contribui cu bani la ajutorarea spitalelor fie ele din Buzău, Râmnicu Sărat sau Nehoiu.
„S-a hotărât înființarea unei fundații ce va avea ca scop principal îmbunătățirea serviciilor medicale din județ. Fiecare dintre noi putem dona câte 2% din impozitul pe venit către fundații sau ONG-uri iar de spitale ne lovim cu toții și nu va reprezenta o cheltuială în plus pentru nimeni pentru că acești bani oricum îi dăm și cu ajutorul acestei fundații va putea fi redirecționat către spitalele din județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Pe lângă contribuțiile ce ar putea veni din partea oamenilor simpli, președintele administrației județene a mai precizat că sume importante se vor putea strânge și din contribuția oamenilor de afaceri care s-au arătat dispuși să își direcționeze cei 2% din impozitul pe profit dar nu mai mult de 3 la mie din cifra de afaceri către această fundație cu scopul de a ajuta unitățile sanitare din județ.
Conform unor calcule cu banii strânși ar putea fi făcute investiții importante într-un timp relativ scurt fără a mai aștepta cu mână întinsă la bugetul statului pentru că acești bani ar putea intra imediat în conturile fundației și direcționați în acele spitale unde este cea mai mare nevoie.
„Cu acești bani am putea face niște investiții extrem de importante, am putea construi un bloc operator nou sau s-ar putea igieniza mai multe saloane de spital, atât în Buzău, cât şi în Râmnicu Sărat sau Nehoiu. Trecerea unităţilor spitaliceşti publice de interes local de la Ministerul Sănătăţii la autorităţile publice locale a însemnat asumarea de către autorităţi a unor responsabilităţi financiare şi organizatorice deosebite iar înființarea unei astfel de fundații este de bun augur”, a concluzionat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Bai….afara sa va ginditi cum sa Mai buzunariti buzoienii,poate veniti cu investitori,poate ceeati locuri de munca mai ales pentru tineri,poate aveti si voi initiativa, putina intelligenta,lasati caritatea pentru civili ,ori poate Asa va invata guvernul asta de mincinosi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.