Constantin BOSCODEALA

Primăria Buzău așteaptă cu sufletul la gură un răspuns privind aprobarea unui împrumut de 15.972.472 lei pe care la solicitat Trezoreriei Statului pentru plata arieratelor mai vechi de 90 de zile. În cazul în care împrumutul nu va fi aprobat și 85% din arieratele existente nu vor putea fi stinse toate fondurile Primăriei Buzău ar putea fi blocate din luna aprilie.
Municipalitatea a solicitat împrumutul de mai bine de o lună însă până acum cazul Buzăului nu a fost luat în discuție de către mai marii de la Centru. Edilul Constantin Boșcodeală spună că în cazul în care împrumutul nu va fi acordat Guvernul trebuie să identifice o soluție pentru că municipalitatea nu are de unde scoate atâția bani.
„În situația în care împrumutul nu va fi făcut Guvernul va trebui să se gândească serios cum vor putea fi acoperite aceste arierate. Totodată trebuie avut în vedere faptul că dacă arieratele vor trebui plătite în fiecare lună trebuie ținut cont că bugetul municipalității nu se realizează constant în fiecare lună și asta este o situație deosebită și trebuie prevăzută de legiuitor. Valoarea mare a veniturilor bugetare la nivelul județului Buzău se realizează la sfârșitul lunii martie și apoi la sfârșitul lunii septembrie pentru că încasările pe perioada verii cât timp buzoienii sunt în concediu încasările sunt extrem de mici ”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
Datoriile pe care Primăria municipiului Buzău le înregistrează sunt de e 42 de miliarde de lei vechi la salubritate, 45 de miliarde de lei vechi la subvenția pentru energie termică, în jur de 30 de miliarde de lei la școli pentru utilități în mod special și la subvenția pentru transport.
Împrumutul solicitat Trezoreriei statului ar urma să fie făcut pe o perioadă de 5 ani cu dobândă scăzută.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Dupa ce a dat gaurile pe la URBIS,dupa ce a dat bugetul primariei la golani bucata cu bucata,dupa ce ne a marit taxele si inpozitele Martafoiul vrea sa ne imprumute din nou pe noi cetatenii.Ba Boscdeala tu trebuie sa ne intrebi pe noi daca vrem sa ne imprumutam nu sa faci de capful tau ca nu suntem propitatea ta.De cit sa imprumuti Mai Bine Pune la loc ce ai instrainat,stim noi si curtea de conturi….

  2. Boscodeala nu Mai are limite,Mai nou a dat finului volert si romica ,pripasului,terenul din marginea centurii,in spatele OMWlui,lui ciolacu,la podul buzaului.nu era destul ca luase de la maleanu primarul de maracineni terenul din zona digului de protectie,unde culmea si contreste,cine io fi dat autorizatie de constructie!?,acum finul prefererat al lui bosco se pare ca face cam ce vrea el prin acest oras.Intrebarea este cit vor Mai dura cirdasiile astea?,de tip mafiot

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.