Constantin Boscoeala

Se anunță vremuri grele pentru comercianții de mașini dar și pentru angajații firmelor și instituțiilor din centrul orașului . Municipalitatea s-a hotărât să facă ordine pe trotuarele și în parcările cu plată și a stabilit prin hotărâre de consiliu amenzi zilnice pentru cine parchează mașinile pe trotuare cu scopul de a le vinde sau pentru cei care lasă mașinile în parcările publice câte o zi întreagă fără să plătească. Conform hotărârii de consiliu adoptată joi, proprietarii de autoturisme parcate pe domeniul public cu afișe de vânzare vor fi obligați să își ridice mașinile în caz contrar vor fi amendați cu sume cuprinse între 250 si 1.000 de lei pe zi.
„Comercianții de mașini care staționează cu autoturismele pe domeniul public vor fi obligați să își ridice mașinile în caz contrar putând să primească amenzi între 250-1.000 de lei pe zi. Cel mai probabil prima amendă va fi de 250 de lei iar dacă problema persistă atunci vor primi amenzi de câte 1000 de lei pe zi până când își vor ridica autoturismele”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
O altă categorie de șoferi vizată de noile amenzi sunt cei care folosesc cu regularitate parcările publice din oraș. Aceștia vor trebui să achite în avans tariful pentru întreaga perioadă de staționare sau dacă se depășește perioada pentru care a fost achitată parcarea. În caz contrar conducătorii auto riscă amenzi între 125 si 750 de lei pe zi.
„Am stabilit amenda între 125-750 de lei pe zi dacă locurile de parcare din parcările publice nu sunt plătite pentru toată perioada cât sunt ocupate. Până acum șoferii veneau cu mașinile la serviciu în centrul orașului, parcau mașina, plăteau echivalentul la o oră de parcare și țineau locul ocupat toată ziua. Acum ori plătesc pentru toată perioada cât țin locul ocupat ori dacă nu vor primi amenzi între 125 si 750 de lei pe zi. În acest fel sper să rezolvăm problema parcărilor din centrul orașului iar instituțiile publice, în special băncile, vor trebui să își facă în sfârșit parcări proprii pentru clienți și salariați”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
Totodată, primarul municipiului Buzău Constantin Boșcodeală a explicat că soluția cea mai la îndemână pentru unitățile bancare din centrul orașului ar fi aceea a construirii de parcări subterane mai ales că cheltuiala pentru aceste parcări nu ar fi povară financiară prea mare pentru cei care lucrează cu banii.
„Trebuia să punem ordine în aceste parcări. Băncile ar trebui să cheltuie din banii pe care îi iau ca dobânzi și să își facă parcări subterane. Pentru cineva cu o simplă casă e mai scump dar pentru o bancă, care are atâția bani din dobânzi e foarte ușor să își programeze trei niveluri de parcări pentru salariații proprii și clienți. Problema e că și eu mă întreb ce or face ei cu banii din dobânzi”, a precizat edilul Constantin Boșcodeală.
Hotărârea adoptată joi mai vizează amenzi și pentru mașinile aparținând societăților comerciale altele decât autoturismele. Astfel mașinile de transport persoane sau cele de transport marfă atât cele până în 3,5 tone cât și cele care depășesc această categorie nu vor mai putea fi parcate decât la firma care le deține sau în parcările cu plată din oraș cu plata contravalorii taxei de parcare. Hotărârea interzice parcarea mașinilor în parcările destinate locatarilor sau în alte locuri decât cele specificate în caz contrar șoferii fiind pasibili de amenzi între 125 si 750 de lei pe zi.
Hotărârea aprobată joi de consilierii municipali va intra în vigoare de la data de 1 aprilie dar, după cum mărturisește primarul Constantin Bocodeală, cel mai probabil, prima lună se va acționa pentru aducerea la cunoștință a noilor reglementări. De la 1 mai însă, municipalitate promite că va aplica fără restricții toate prevederile hotărârii de Consiliu Municipal.
Ciprian STERIAN

8 COMENTARII

 1. Este Mai usor sa amendezi oamenii,este evident si Mai eficient, este Mai buna o amenda ca de bosco este justitiar,este Mai buna o amenda ca de aduce banuti la buget atit de dragi lui bosco,si este Mai buna o amenda ca de mai uita lumea de acele parcari promise de vreo opt ani de bosco.Satrapul de la primarie pune pe bat pielea cetateanului ca de,de ce sa plateasca 2lei parcare,sa plteasca200lei amenda,ca de banii putini nu aduc fericirea,lui bosco evident,cit despre ce a promis….Mai la deal……

 2. Scuze , gica sunt eu !
  Mai băieți , sunt supărat rău , da , m-am lăsat păcălit , mai de o blonda , mai de un alt fin mai bleg asa …dar acum ma dau pe fata !!!
  NU MAI SUPORT , PSD. Buzau se ridica fără mine , e pe locul 8 pe tara , eu l-am lăsat asa cum l-am lăsat 🙁
  Ce vreau sa zic de fapt , o sa mai scriu de rău , puțin pana după 5 Aprilie , nu va suparati pe mine , da !
  Revin !

 3. Von iasile , unde plătești tata impozit ?! Du-te si fa legea pe acolo pe la vernesti , asta dacă plătești taxe si impozite … Da mașina de la senat înapoi e pe banii noștri ..:) amantei blonde nu prea ii plătești impozitul la apartament , cioflingar barbos ce ești !
  Cine vb.de etica ..huuooo !!!

 4. Cine il intreaba pe boscodeala,de fapt cum fac o multime de oameni di nbuzau,unde sunt parcarile ?,cine a falimentat in fapt urbisul,cum spune curtea de conturi?,cum si la cine au ajuns terenurile de la iesirea din oras pe stinga spre r.sarat,process in curs,cum a preluat finul vollert terenul de linga podul buzaului,cum au ajuns niste fini ,Nasi si cumetri in functii pe la institutiile statului,cum de are sechestru pe maruntele bunuri,niste case ,niste masini,niste acareturi,din venituri de bugetar,devine atractiv pentru niste unii ,care se reped la vasile,probabil ion vasile,ca si cum numai asta ar sti ce se intimpla la buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.