GALERIE FOTO: 200 de buzoieni dorm pe treptele A.P.M. pentru a avea prioritate la depunerea dosarelor în programul „Casa Verde”

0
421

Aproximativ 200 de buzoieni îndură temperaturi scăzute pentru a-și depune dosarele în programul „Casa Verde” si a putea beneficia de finanțarea nerambursabilă de la stat pentru montarea panourilor solare sau a pompelor de căldură.

Odată cu lăsarea întunericului, curtea Agenției pentru Protecția Mediului Buzău a fost luată cu asalt de buzoieni îmbrăcați în haine groase și dotați  cu pături, scaune pliante, ceai sau cafea și multă determinare pentru a sta aproape 12 ore la coadă pentru a-și putea depune dosarele în programul „Casa Verde”. Oamenii s-au trecut pe o listă de așteptare și la intervale de timp fac prezența pentru a vedea dacă nu cumva cineva a renunțat să mai stea la coadă. Astfel, și cei care au venit cu mașinile și le-au parcat în apropierea Agenției pentru Protecția Mediului sunt nevoiți să se scoale la 2-3 ore și să răspundă prezent la apelul făcut de pe treptele agenției.

Programul „Casa Verde” debutează luni în întreaga țară iar la Buzău sunt disponibili la acest moment 1.345.026 lei, ceea ce înseamnă că aproximativ 240 de persoane care pot beneficia de primele nerambursabile de la stat. Finanțările nerambursabile oferite de stat sunt între 3.000 și 8.000 de lei și sunt oferite pentru montarea panourilor solare sau a pompelor de căldură.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.