Aproape 30 de pompieri au venit, luni dimineață, să doneze sânge pentru bolnavii internați în spitalele buzoiene ori în cele din Capitală. Acțiunea angajaților de la ISU Buzău a fost demarată la solicitarea Centrului de Transfuzii Buzău care în ultima vreme se confruntă cu o lipsă acută de donatori de sânge.
„Am solicitat ajutorul tuturor unităților militare, pompierilor și Poliției pentru că avem mulți buzoieni bolnavi atât în spitalele din Buzău cât și în cele din Capitală iar numărul de donatori este în scădere. Este o perioadă din an când numărul de donatori scade iar cererea de sânge este extrem de mare pe toate grupele de sânge. Avem solicitări atât din partea spitalelor din județ cât și de la Spitalul Fundeni și Spitalul Universitar care ne solicită diverse cantități de sânge pentru buzoienii internați în aceste unități medicale”, a declarat Elisabeta Angelescu, asistent-șef la Centrul de Transfuzii Buzău.
În prezent, stocul de sânge al Centrului de Transfuzii Buzău este undeva la aproape 40 la sută în minus față de cantitatea optimă de care trebuie să dispună unitatea medicală. În aceste condiții, necesarul de sânge nu poate fi asigurat nici măcar unităților medicale de pe raza județului, cu atât mai puțin unităților medicale din București care tratează buzoieni.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.