paine
Din momentul în care Guvernul a redus TVA la pâine de la 24 la sută la 9 la sută, Poliția română a declanșat ample acțiuni împotriva evaziunii fiscale care domnește în domeniul panificației iar rezultatele arată clară că bănuielile privind fărădelegile din acest sector erau cât se poate de reale. Astfel, în doar câteva zile de la demararea acestei acțiuni care vizează deopotrivă comercianții de pâine ori marii producători, polițiștii au aplicat amenzi în valoare de peste 750 de milioane de lei și au constatat 5 infracțiuni în acest domeniu.

”Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a pus în aplicare, la data de 1 septembrie a.c., măsurile stabilite în Planul de acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, iniţiat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române.
În perioada 1- 6 septembrie a.c., peste 180 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică şi poliţie rutieră au efectuat 616 controale, dintre care 36 la societăţi comerciale, 25 la persoane fizice autorizate să desfăşoare operaţiuni economice cu produse cerealiere şi de panificaţie şi 555 la mijloace de transport. Poliţiştii au constatat 5 infracţiuni la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu un prejudiciu a cărui valoare totală a fost estimată la peste 350.000 de lei. Patru persoane sunt suspectate de comiterea acestor infracţiuni.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 145 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 34 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 111 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 75.830 de lei”, se arată într-un comunicat remis luni de IPJ Buzău.
De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 60 de milioane de lei vechi.
În cadrul unora dintre activităţile desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au colaborat cu reprezentanţi ai Direcţiei pentru Agricultură Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.