Pentru Metalul,una dintre echipele de tradiţie din fotbalul buzoian se anunţă un nou început de drum. Primii paşi au fost deja făcuţi prin instalarea lui Valentin Stan ca manager al clubului şi găsirea unui finanţator. Este vorba despre omul de afaceri bucureştean, Mircea Benga a cărui firmă are ca obiect de activitate construirea staţiilor de benzină. Şi cum din sezonul viitor, Metalul va evolua în Superliga lui Coşconea, propunându-şi să atace promovarea, au fost făcute investiţii şi la baza sportivă. Astfel s-au realizat lucrări de modernizare a vestiarelor, cabinei arbitrilor precum şi montarea unei saune. Deasemenea au fost înlocuite duşurile, gresia şi faianţa iar jucătorii vor avea la dispoziţie şi un bazin pentru refacere. Pentru ca totul să meargă bine la Metalul, vineri a fost adus la stadion şi un preot care a oficiat o slujbă de sfinţire în prezenţa oficialilor clubului, fotbaliştilor şi a conducerii Asociaţiei Judeţene de Fotbal.
Vădit emoţionat, preşedintele Gheorghe Guiu cel care alături de veteranul echipei, Vali Iancu(49 ani) s-au zbătut să ţină Metalul în viaţă declara:
,,Nici nu pot descrie în cuvinte ce simt în aceste momente. Oricum, Metalul nu a murit iar asta nu se va întâmpla niciodată, mai ales că, lângă noi a venit acum şi un om deoesebit, în persoana domnului Mircea Benga al cărui sprijin financiar va conta foarte mult în ceea ce dorim să realizăm. Trebuie să facem în primul rând o echipă competitivă pentru a obţine rezultate cât mai bune în sezonul viitor şi să ne batem la promovare în liga a III-a”.
În ceea ce îl priveşte pe omul de afaceri, Mircea Benga, acesta susţine că venirea sa la Metalul este una întâmplătoare şi se datorează fiului său Ptrick.
,,Băiatul meu care a jucat şi el la juniorii Stelei şi Rapidului s-a ataşat foarte mult de conducerea clubului şi echipă. Faptul că i-a plăcut foarte mult aici (n.r.la Metalul Buzău) m-a făcut şi pe mine să vin pentru a înţelege cu ce probleme se confruntă această formaţie şi să ajut în măsura în care pot. Obiectivul îl reprezintă promovarea în eşalonul trei şi, sper ca el să se îndeplinească, mai ales că de felul meu sunt optimist”, a punctat Mircea Benga.
La rândul său, managerul echipei Metalul Buzău, Vali Stan spune că a sosit momentul să apară şi rezultatele, după ce mulţi ani s-a cam bătut pasul pe loc.
,,Sper să iasă un lucru bun din toată nebunia asta plecată de la noi iar oamenii care ne-au sprijinit la renovarea bazei sportive să fie în continuare alături de echipă şi pentru realizarea unor performanţe. Eu am avut o oportunitate să plec la o formaţie din Republica Moldova, însă, vreau să termin ceea ce am început la Metalul, alături de oamenii care mi-au acordat încredere. Personal îmi doresc să promovez în Liga a III-a fiindcă altceva nu ai cum să îţi propui atunci când eşti hotărât să fii cineva”, a adăugat Vali Stan.
Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.