Monumentul funerar ridicat la Mihăilești în memoria jurnaliștilor Elena Popescu și Ionuț Barbu a dispărut de pe locul unde în 24 mai 2004 a avut loc cumplita tragedie în urma căreia și-au pierdut viața cei doi jurnaliști alături de alți 13 oameni în timp ce 13 persoane au fost grav rănite. În urmă cu mai bine de trei luni, un șofer turc, aflat la volanul unui tir, a distrus cele două cruci dar și fântâna ridicată de familiile celor doi jurnaliști în locul unde a avut loc tragedia. Deși au trecut mai bine de trei luni de la accident, nimeni nu a mișcat un pai pentru refacerea monumentului distrus iar jertfa celor doi jurnaliști riscă să fie uitată doar din cauza birocrației.
Primăria din localitate este cea care ar fi trebuit să se ocupe de refacerea monumentului iar costurile ar fi trebuit suportate de asiguratorul autotirului turcesc. Administrația locală a făcut o evaluare a pagubelor și a întocmit un deviz de lucrări pe care l-a înaintat firmei de asigurări care ar trebui să se ocupe de plata daunelor provocate de șoferul turc în România. La rândul ei, firma de asigurări a solicitat Inspectoratului Județean de Poliție Buzău un document din care să reiasă circumstanțele în care șoferul străin a distrus monumentul de la Mihăilești dar și pagubele respective.
„Imediat după ce a fost avizată la noi dauna am făcut o adresă către Poliția Buzău dar aici s-a întârziat destul de mult și răspunsul de la Poliție a fost primit abia în data de 4 septembrie și atunci abia a putut fi avizat cazul în Turcia. Societatea din Turcia trebuie să răspundă într-un minim de 30 de zile și maxim 60 de zile și abia astăzi(nr. 4 octombrie 2012) s-a primit avizarea. De acum în colo, așteptăm devizul lucrărilor pentru a putea face plățile și urmează să notificăm Primăria Mihăilești să ne transmită devizul de lucrări”, a declarat Camelia Drăgan, director executiv al firmei de asigurări Carom SA.
În timp ce reprezentantul asiguratorului aruncă vina pe Poliție, reprezentanții IPJ Buzău resping acuzațiile aduse de firma de asigurări care spun că din cauza unei adrese așteptate de la IPJ Buzău s-ar fi întârziat lucrurile.
„Accidentul a avut loc pe data de 1 iulie 2012 iar IPJ Buzău a primit o solicitare din partea firmei de asigurări abia în data de 22 august. Pe data de 27 august a fost întocmit și transmis răspunsul către societatea de asigurări”, a declarat Anca Bratosin, purtător de cuvântal IPJ Buzău.
În timp ce responsabilii care ar fi trebuit să se ocupe de refacerea monumentului distrus aruncă vina pe Poliție și invers, la Mihăilești, din monumentul ridicat în urmă cu 8 ani au mai rămas doar două plăci metalice și o groapă acoperită cu două scânduri pe locul în care a fost ridicată fântâna in memoria celor doi jurnaliști.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.