Colectivul Liceului cu Program Sportiv dar și toată suflarea sportului buzoian este în stare de şoc după vestea morţii antrenorului de atletism, Ionel Pororo.
Pororo, care era şi director adjunct al Liceului cu Program Sportiv din Buzău, a încetat din viaţă aseară la 56 de ani. Ieri, profesorul a fost la școală și nu dădea semne că ar suferi de ceva. Aseară, după ce a luat cina în familie, Ionel Pororo s-a așezat în fața televizorului pentru a urmări un meci de fotba, fiind găsit fără suflare de soția sa.
Cei care l-au cunoscut pe Pororo spun că acesta obișnuia să fumeze și să bea multă cafea astfel că ipoteza producerii unui infarct pare cea mai plauzibilă cauză a decesului său.
„ Îl cunosc pe Pororo de când a venit ca profesor de educație fizică la Buzău și pot spune că dispariția sa este cu siguranță o pierdere pentru sportul buzoian. Era un tip vorbăreț și destul de insistent astfel că, dacă îl dădeai afară pe ușă, intra pe geam și nu se lăsa până nu își rezolva problema. A fost unul dintre antrenorii școliți ai Buzăului care a avut și numeroase rezultate de-a lungul anilor și probabil de aceea a fost și atât de apreciat”, a declarat Mircea Chisling director în cadrul Clubului Sportiv Municipal Buzău.
Ionel Pororo avea 56 de ani şi o carieră sportivă excepţională ca antrenor de atletism. Cu sportiva Medina Tudor, pe care a antrenat-o timp de 15 ani, Pororo a câştigat numeroase medalii în competiţiile naţionale, europene şi mondiale. Sportiva,Medina Tudor își aduce aminte cu drag de profesorul Ionel Pororo și nu îi vine să creadă că acesta a dispărut  atât de devreme.
„Nici acum nu îmi vine să cred că s-a dus așa pe nepregătite. Este o pierdere pentru sportul buzoian și asta o spun pentru că am lucrat cu dumnealui doar vreo 15 ani. Era un om exigent pentru că altfel nu aș fi putut avea aceste rezultate. Pe de altă parte, mi-a fost ca un tată pentru că din clasa a V-a am plecat cu dumnealui de lângă familie și mi-a ținut loc și de mamă și de tată”, a declarat Medina Tudor, fostă campioană europeană la proba de ștafetă.

Ciprian STERIAN

6 COMENTARII

  1. L-am cunoscut pe domnul Pororo… A fost foarte suparat in ultima perioada (numirile directorilor). Stresul si-a luat tributul…Este o veste socanta… Nu-mi vine sa cred acest lucru… Dumnezeu sa-l odihneasca!

  2. Pacat 🙁 o sa raman in mintea si inimile noastre pentru totdeauna .. un exemplu bun pentru tot sportul buzoian .. un director excelent .. LPS-ului ii piere culoare fara Domnul Pororo 🙁

  3. Orice am avea de spus acum e de prisos! In sufletele noastre va ramane neconditionat si pentru totdeauna! Era primul om care ne inveselea ziua, care ne vorbea sincer, care ne intelegea si care ne sprijinea in tot ceea ce aveam nevoie! Un om extraordinar, cu suflet mare, un adevarat mentor! Va vom iubi mereu! Toata stima si aprecierea pentru un inger care s-a ridicat la Cel de Sus!

  4. A fost o onoare pentru multi dintre noi sa il avem ca profesor atat in liceu cat si in facultate. Nu avem cuvinte sa ne manifestam durerea…insa am dori ca pentru noi….R.I.P. sa insemne RETURN IF is POSIBLE! Dumnezeu sa va aiba in paza!

    Promotia 2011, Universitatea George Baritiu,Fac de Ed.Fizica si Sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.