GALERIE FOTO: Fostul președinte al României, Traian Băsescu, prezent la lansarea candidaților MP Buzău. Vezi aici ce declarații a făcut fostul șef de stat!

0

Prezent la lansarea candidaților MP pentru alegerile locale din acest an, fostul președinte Traian Băsescu le-a spus buzoienilor că este incredibil cum un județ ca Buzăul care are atâtea calități, poziție geografică bună și aproape de Capitală, să se găsească în starea actuală.

„E inexplicabil cum Buzăul, un județ atât de aproape de Capitală să fie, dacă vă uitați pe statistici, pe locul 3 la șomaj după Vaslui și Teleorman. Este absolut de neconceput ca un județ cu un teritoriu și cu o populație așezată atât de strategic pe căile de comunicație ale țării să rămână fără șanse pentru generația tânără. Există o singura explicație: indolență, nepricepere și corupție la nivel local”, a spus fostul președinte al României în fața a aproximativ 350 de membri ai Mișcării Populare adunați în Sala Mare a Consiliului Județean.

De asemenea, Traian Băsescu a ținut să îi mobilizeze pe popularii buzoieni înaintea alegerilor locale, spunându-le că trebuie să țintească primul loc în ierarhia electorală și nu să se mulțumească cu poziția secundă cum spusese în discursul său președintele Nicu Cristian.

„Nu mi-a plăcut că am auzit că ne dorim să fim a doua forță politică. Trebuie să ne dorim să fim primii. Eu așa am făcut. De obținut o să vedem noi ce obținem, dar de propus trebuie să ne propunem primul loc, pentru ca dacă ne dorim locul 2 fiți siguri că nu o să  luăm mai mult. Nu vreau să credeți că sunt nerealist, dar toate competițiile sunt o problemă de moral. Ai moral de învingător, ai șanse să învingi. Dacă nu ai moral de învingător nici nu o să poți să învingi”, a spus  Traian Băsescu în discursul său.

Nu în ultimul rând, fostul președinte al țării le-a spus buzoienilor că au un singur adversar în alegerile din acest an și acela nu se numește PSD sau PNL ci USL.

 

„Eu nu consider că avem doi adversari politici PSD și PNL. Noi avem un singur adversar politic:USL, pentru că cele două partide, chiar dacă se hârjonesc, sunt într-o bună colaborare. Ei au convenit să se voteze alegerile într-un singur tur și apoi liberalii, ca să fie o pată de culoare, au spus că vor alegeri în 2 tururi. Nu este adevărat.  Ei și-au împărțit țara și au convenit la alegeri într-un singur tur. Avem un singur adversar PSD-PNL sau cum spuneau unii „aceeași mizerie” și trebuie să vrem să ii batem”, a concluzionat președintele PMP, Traian Băsescu.

Totodată, președintele MP, Traian Băsescu, a ținut să clarifice și zvonurile privind o posibilă venire la Mișcarea Populară a lui Victor Mocanu, spunând că vremea celor care se plimbă cu primarii în traistă de la un partid la altul a trecut.

„E greu de crezut că în Buzău mai pot câștiga cei cu primarii în traistă care se plimbă de la un partid la altul și care am auzit că ar lua și conducerea Mișcării Populare. Bazaconie mai mare nu am auzit”, a spus Traian Băsescu cu referire la zvonurile conform cărora fostul social-democrat Victor Mocanu ar încerca să candideze la alegerile locale pe listele MP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.