GALERIE FOTO: În Joia Mare, Consiliul Județean a oferit pachete cu alimente pentru oamenii cu nevoi speciale

0
372

Consiliul Județean a oferit, joi, pachete cu alimente pentru mai mulți vârstnici, persoane cu nevoi speciale sau cu o situație materială precară.

La orele prânzului președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, însoțit de cei doi vicepreședinți Adrian Petre și Romeo Lungu au trecut pragul Asociației 1 Iunie care se ocupă de persoanele cu deficiențe de auz și au oferit acestora pachete cu dulciuri și alimente primind în schimb de la aceștia obiecte hand-made.

De asemenea, autoritățile județene nu i-au uitat nici pe cei mai în vârstă dintre buzoieni, membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice și ai altor asociații de profil au fost invitați la sala de ședințe a Consiliului Județean  unde au primit pachete cu alimente pentru masa de Paște.

După amiază președintele Petre Emanoil Neagu a mers în comuna Cochirleanca la locuința Olimpiei Stanciu, buzoianca cu patru copii născuți în Siria care a fugit de ororile războiului și s-a refugiat în localitatea natală și ai cărei copii nu au acte și astfel nu pot beneficia de nici un ajutor de la stat.

Pentru cei patru copii care intre timp au învățat și câteva cuvinte românești, președintele C.J. a adus dulciuri, fructe, sucuri și carne dar a acordat și un ajutor de urgență de 1.000 de lei pentru ca mama și cei patru copilași să aibă cu ce își mai achita din datorii.

„Astăzi după cum le-am promis la acești copii, care sunt victime colaterale ale războiului și care chiar dacă sunt născuți în Siria, sunt români după mama lor, am venit să îi ajutăm și să vedem acești copii și am avut o mare surpriză: dacă acum câteva luni nu știau nimic românește acum vorbesc și limba rpomână și pentru asta trebuie să o felicităm și pe mama lor dar și pe educatorii și învățătorii care au reușit să integreze în comunitate acești copii. Pe această cale fac apel și la autoritățile locale adcă Consilioul Local Cochirleanca și pe domnul primar să aibă mai multă aplecare către această familie cu nevoi. De asemenea, as dori să fac un apel la oamenii de bine din comunitate care au o firmă sau ceva afaceri să dăm o mână de ajutor poate găsim un loc de muncă pentru mama cestor copii. Am putea să o angajăm în Buzău dar este vorba de cei patru copii de care nu ar avea cine să aibă grijă”, a declarat președintele Consiliului județean, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.