GALERIE FOTO: Carmen Ichim, învestită în funcția de prefect al Buzăului

0
656

Noul prefect al județului Buzău, Carmen Adriana Ichim, a fost învestit în funcție miercuri de către directorul Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul MAI, Tudor Iulian Gheorghe. La ceremonie au participat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și viceprimarul  Ionuț Apostu, dar și primari de comune, șefi de instituții deconcentrate, ba chiar și fostul prefect Aurelia Mitrea, cea care ocupă în momentul de față o funcție de conducere la APIA.

„Îi doresc bun venit la conducerea Instituției Prefectului doamnei Carmen Ichim, îi doresc multă sănătate, putere de muncă și știu că aplicarea și respectarea legii în Buzău se vor desfășura în bune condiții” a declarat Tudor Iulian Gheorghe, director în cadrul MAI după ce a dat citire ordinului de numire în funcție și a invitat-o pe Carmen Ichim să depună jurământul de credință.

După rostirea jurământului, noul prefect al județului le-a mulțumit pentru încrederea acordată atât premierului Sorin Grindeanu cât și ministrului Carmen Dan și a dat asigurări că va fi garantul respectării legii în județ și că va face tot ce îi stă în putință pentru a sprijini dezvoltarea unităților administrativ teritoriale din județ.

„Sunt onorată că astăzi sunteți alături de mine la ceremonia de învestire în funcția de prefect al județului Buzău. Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu vă asigur că voi fi garantul respectării legii și ordinii publice. Vă asigur că voi face tot ce stă în puterile mele pentru a îndeplini cu strictețe toate datoriile funcționarului public, astfel încât cetățeanul să fie pe primul plan. Experiența mea profesională cât și pregătirea mea în domeniul juridic și tehnic îmi vor fi de folos în îndeplinirea acestei îndatoriri. Vă spun că, și vă asigur că, în relația cu structurile și cu serviciile deconcentrate inclusiv cu unitățile administrative, vă asigur de spiritul meu de echipă, vă asigur de profesionalism, de corectitudine, de disciplină profesională, rigurozitate și onestitate.  Vreau să vă mulțumesc că sunteți alături de mine și ce îmi doresc mie vă doresc și dumneavoastră. Multă sănătate și putere de muncă să facem din Buzău într-adevăr un județ de care să fim mândri”, a declarat Carmen Adriana Ichim, noul prefect al județului Buzău.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, i-a urat noului prefect mult succes în noua funcție și l-a asigurat de tot sprijinul instituției pe care o conduce.

„Astăzi, după sfintele sărbători de Paști, Buzăul are un nou prefect. Sunt convins că va respecta cu strictețe legalitatea pentru că are o experiență în administrație și cunoaște foarte bine problemele județului. În afară de responsabilitatea pe care o are este și o mare onoare. Să vă ajute Dumnezeu să îndepliniți tot ceea ce v-ați propus astăzi, vă asigur de tot sprijinul unității administrativ teritoriale pe care efemer o conduc, sunt ferm convins că sunt în asentimentul tuturor primarilor din județ și cred că începând de azi în județul Buzău a început să apară normalitatea. Încă odată succes și sper să avem cât mai puține evenimente nedorite, dar chiar dacă vor fi sunt convins că le vom rezolva”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că are încredere în noul prefect și și-a arătat disponibilitatea în a sprijini Instituția Prefectului și implicit Guvernul României.

„Vin dintr-o vizită în Japonia, Coreea de Sud și China. Trei țări cu trei modele economice de succes în care baza pe educație, corectitudine și organizare au dus acele țări în topul mondial al dezvoltării economice. Practic, țări fără resurse. Buzăul are resurse, cea mai importantă fiind resursa umană, trebuie să o folosim cum trebuie și cred în dumneavoastră pentru că ce ați făcut până acum ați făcut pe această linie de corectitudine și sunt convins că împreună cu Guvernul vom  reuși cu toții să facem un Buzău mai bun. Am toată disponibilitatea să fim alături de dumneavoastră pentru a sprijini Guvernul să facă ce și-a propus ”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

La final, noul prefect a declarat în fața jurnaliștilor care ar fi principalele obiective ale mandatului, menționând că după o studiere mai atentă a situației la nivelul instituției va veni să explice ce este de făcut.

„Trebuie să deblocăm comisia de fond funciar pentru că sunt multe probleme și procese multe pe rol. Voi ruga toate serviciile publice deconcentrate să identifice problemele prioritare astfel încât activitatea să fie către cetățean. Trebuie să preconizăm ce se poate întâmpla pe linie de situații de urgență astfel încât să nu ne prindă nepregătiți. Va trebui să mai studiez iar săptămâna viitoare vă voi putea spune mai multe din ceea ce trebuie să fac. Podul de la Mărăcineni este un aspect prioritar, trebuie să iau pas cu pas și să văd ceea ce este în folosul omului, asta voi face”, a declarat Carmen Ichim, la finalul ceremoniei de învestire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.