Noul sediu al Centrului Cultural Francofon a fost inaugurat, marți, în prezența a numeroși oaspeți internaționali veniți la Buzău special pentru acest eveniment.
„Este o deosebită plăcere să avem alături de noi ca invitaţi reprezentanţi ai ambasadelor francofone şi instituţiilor francofone de la Bucureşti, cât şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe. Ei sunt partenerii noştri de un an şi jumătate, persoane care ne-au ajutat deosebit de mult. Le mulţumim tuturor instituţiilor buzoiene partenere şi mai ales Consiliului Judeţean care şi-a deschis porţile pentru Centrul Cultural Francofon Buzău. Vom organiza în curând o bibliotecă cu sprijinul instituţiei Villages Roumaines şi a Institutului Francez din România” a declarat Maria Monalisa Pleşea, directorul Centrului Francofon Buzău. Pe parcursul evenimentului reprezentanții tuturor instituțiilor cu care a colaborat de la înființare Centrul Cultural Francofon au primit diplome de merit.
Una dintre cele mai importante prezențe a fost cea a ambasadorului Elveției în România care a declarat că Centrul Cultural Francofon Buzău este un model pentru toate celelalte instituții similare din țară.
„Trebuie să subliniez importanţa pe care grupul ambasadelor şi delegaţiilor francofone o acordă Centrului Cultural Francofon de la Buzău. Graţie acestui centru, toate celelalte existente în România au început să îşi diversifice activitatea. Grupul ambasadelor şi instituţiilor francofone din România mulţumeşte instituţiilor locale care au susţinut această iniţiativă”, a declarat Jean- Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.