Cea de-a doua ediție a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă a adus pe străzile orașului șapte ansambluri folclorice din Buzău, Iași, Suceava, Maramureș și Chișinău care au prezentat în fața buzoienilor dansuri și obiceiuri specifice zonelor din care provin.

Alaiul de colindători a pornit la ora 15.00 din fața Consiliului Județean și, flancat de forțele de ordine, a mers până în centrul orașului unde a fost întâmpinat de oficialitățile municipale care au avut parte de un scurt program de datini și obiceiuri.
„Continuam tradiția anului trecut și în acest an am adus în premieră, la cea de-a doua ediție, ansambluri folclorice din Chișinău și Maramureș. Avem 7 ansambluri din care trei sunt din județul nostru. Vom continua și sper să mulțumim buzoienii și să le arătăm, mai ales celor mici, cum se păstrau tradițiile odinioară ”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.
Fie că au cântat colinde, au dansat dansuri tematice sau au prezentat curioșilor costume inedite evenimentul organizat de Consiliul Județean Buzău s-a bucurat de un real succes, sute de buzoieni oprindu-se în loc pentru a-i privi pe artiștii populari. Din Piața Daciei ansamblurile de colindători au pornit pe Bulevardul Unirii apoi pe strada Păcii până la Consiliul Județean atrăgând în sală o mulțime de curioși dornici să vadă cum decurg sărbătorile de iarnă și pe alte meleaguri decât cele buzoiene.

Ciprian STERiAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.