GALERIE FOTO: Patinatoarea Amanda Stan a închis, duminică, sezonul de patinaj pe patinoarul Ice Magic

0
741

Patinoarul Ice Magic a ajuns duminică seară la finalul sezonului din acest an și și-a închis porțile cu un număr de patina artistic susținut Amanda Stan patinatoarea stabilită în Canada care, din 2014,  reprezintă România la concursurile internaționale de profil.

Recent întoarsă de la Olimpiada Europeană de Tineret de la Erzurum-Turcia, desfășurată în perioada 12-17 februarie, unde s-a clasat pe locul 7 patinatoarea a venit la Buzău pentru a se antrena alături de sportivele de la Clubul de patinaj artistic Ice Magic acolo unde, în urmă cu 10 ani, începea să descopere tainele patinajului artistic.

„ Am început sa patinez pe la 4 ani și jumătate. Mama mea m-a adus la patinoar pentru că ea a vrut să patineze în România dar nu a avut șansa. Pentru prima dată când am intrat pe gheata am știut că vreau să fac asta. După mulți ani de antrenamente, în 2015 am câștigat prima competiție importantă devenind campioana ISU Autumn Classic Internațional după care au tot început să apară rezultatele”, a declarat Amanda Stan.

Patinatoarea care locuiește și se antrenează în Canada câte 5-6 ore pe zi își dorește să concureze pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018. Până atunci însă participă la mai toate competițiile importante pentru a căpăta experiență și pentru a realiza punctajul necesar pentru a putea participa la Jocurile Olimpice.

„Am ales să reprezint România pentru că părinții mei și eu suntem români. A fost în echipa de elita in Canada dar am ales să reprezint România pentru ca e un sentiment special când reprezint țara mea. Pe viitor intenționez să particip la  mondialele de junior de la Taipei din luna martie dar și la alte câteva competiții de seniori pentru a face punctele necesare pentru a participa la Olimpiada din 2018 din Korea”,a  declarant patinatoarea Amanda Stan.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.