GALERIE FOTO: Secția Dermato-Venerice a Spitalului Județean Buzău va fi reabilitată termic cu fonduri europene

0
300

Consiliul Județean Buzău a semnat, miercuri, contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul ce presupune reabilitarea energetică a clădirii Secției Dermato-Venerice  a Spitalului Județean Buzău, clădire aflată în curtea Spitalului de Boli Infecțioase.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3-Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prioritatea de investiții 3.1-Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusive clădirile publice și în sectorul locuințelor.

Valoarea proiectului este de 1 957 725,66 de lei din care 1 153 450,26 lei sunt bani proveniși din fonduri guvernamentale și fonduri europene. Consiliul Județean, autoritate sub tutela căreia se află Spitalul Județean va contribui cu 2 la sută din valoare eligibilă a proiectului și cu  cheltuielile neeligibile în valoare de 780 735,60 lei.

„Reușim să mai semnăm azi un proiect important pentru județul Buzău pe fonduri europene. Este vorba despre un proiect ce vizează Spitalul Județean și, deci, sănătatea buzoienilor. Vom reabilita secția de Dermato-Venerice care va fi reabilitată termic și energetic. Consiliul județean va avea o contribuție de doi la sută la care se vor adăuga cheltuielile neeligibile. Investiția trebuie finalizată până cel târziu în 2023 dar sper să nu ajungem în această situație. La final secția va fi o secție moderna reabilitată cu toate instalațiile schimbate, cu condiții optime pentru pacienți”, a spus președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

La rândul său, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov a felicitat Consiliul Județean Buzău pentru efortul depus în accesarea proiectului și a arătat că după finalizare corpul de spital care va fi reabilitat va produce mai puține cheltuieli decât în prezent.

„Este un contract într-un domeniu important pentru Comisia Europeană, respectiv eficientizarea energetică. Discutăm totodată și de domeniul sănătății publice iar Consiliul Județean Buzău a fost foarte receptiv la aceste condiții de finanțare și a accesat acest proiect. Transmit felicitări echipei CJ Buzău pentru consecvența cu care au respectat regulile programului pentru că exigențele sunt destul de mari dar iată că autoritatea județeană este deja la al patrulea proiect de anvergură. În urma implementării proiectului se vor crea economii importante. Din aceste economii care se vor realiza se vor putea face noi investiții și noi proiecte. Practic această clădire va produce mai puține cheltuieli”, a spus Luminița Mihailov, director al ADR Sud-Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.