GALERIE FOTO: Ziua Culturii Naționale, marcată la Muzeul Județean prin inaugurarea a două expoziții

0
335

Ziua Națională a Culturii a fost marcată duminică la Muzeul Județean Buzău prin vernisarea a două săli ale secției de Arheologie, respectiv Neo-Eneoliticul și Epoca Bronzului la Buzău. Cele două săli aflate la primul etaj al instituției de cultură buzoiene, aflată în subordinea Consiliului Județean, au fost amenajate pe parcursul ultimului an și începând de duminică își așteaptă vizitatorii, alături de celelalte secții ale Muzeului Județean.
Tot cu această ocazie, conducerea Muzeului Județean Buzău a făcut un bilanț al activităților cultural educative găzduite pe parcursul anului 2016 și a prezentat programul acțiunilor programate în anul 2017.
Prima acțiune, după vernisarea celor două săli care a avut loc duminică, va fi și în acest an organizarea celei de-a doua ediții a Zilei Micii Uniri, în data de 24 ianuarie, acțiune care se dorește a fi mai amplă decât ediția din 2016. Astfel, pe lângă Hora Unirii care va înconjura Muzeul Județean, Ziua Micii Uniri va mai găzdui o prezentare a drapelelor de luptă ale unităților subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica, o prezentare a unui exercițiu de mânuire a armelor, o scenetă istorică dedicata zilei de 24 ianuarie organizată în colaborare cu Teatrul George Ciprian și a Centrului Județean de Cultură și Artă, dar și un moment folcloric organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.