Temperaturile extreme din aceste zile fac victime la Buzău. După ce duminică, o femeie de 63 de ani din Pătârlagele a ajuns la spital în șoc hipotermic, cu mâinile și picioarele degerate, astăzi, un nou caz de acest gen a intrat în atenția medicilor buzoieni. Este vorba despre o femeie de circa 80 de ani, adusă din zona Nehoiu, cu picioarele degerate de sus până jos. Femeia locuia singură deși are familie însă nu vroia să plece din casa ei. În această după amiază însă, octogenara a fost găsită degerată și adusă de urgență la Spitalul Județean Buzău.
”Am primit de la Nehoiu o pacientă de 80 de ani cu degerături de gradul 4 la ambele gambe. Pacienta are familie dar  locuiește singură și este neîngrijită, nu dorește să meargă să locuiască cu nici unul din copii. Fiind o persoană cu insuficiență cardiacă nu se poate descurca singură, mai ales în actualele condiții de temperatură. Va fi internată în ATI și va fi ținută sub supraveghere pentru că starea ei este în continuare încertă” a declarat medicul Angela Mazdrag.
Potrivit medicilor care au luat-o în primire la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, șansele de supraviețuire în cazul bătrânei sunt minime. Femeia este cardiacă iar medicii cred că, din această cauză dar și din cauza vârstei înaintate, nu ar rezista intervenției chirurgicale care se impune în astfel de situații.
De menționat, că și în cazul femeii de 63 de ani adusă înghețată sâmbătă de la Pătârlagele, se impune amputarea picioarelor, potrivit medicilor care o îngrijesc.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.