Relu Ionescu, fostul comandant al Poliției Municipale

Șoc în Poliția buzoiană după ce astăzi toată conducerea de la Municipiu și-a înaintat demisia. Un comunicat remis de Biroul de Relații cu Presa al IPJ Buzău arată  că cei cinci ofițeri aflați la cârma Poliției municipiului au fost cei care au solicitat eliberarea din funcțiile de conducere pe care le dețineau. Este vorba despre șeful Poliției municipiului Buzău, comisar șef Relu Ionescu, adjuncții săi, subcomisarul Cristinel Stanciu și comisarul șef Ioan Irimia, despre șeful Biroului Rutier, comisarul șef Marian Șerbulea și șeful Biroului de Ordine Publică, comisar șef Marian Cristian.
Conform comunicatului, cei cinci ofiţeri au fost puşi la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, urmând a îndeplini sarcini şi atribuţii stabilite prin dispoziţia şefului inspectoratului, Ion Marin.
Demisiile celor cinci ofițeri de la comanda Poliției Municipale vin la câteva zile de la momentul la care managerii serviciilor din cadrul IPJ Buzău și-au prezentat rezultatele activităților  pe care le-au desfășurat în decursul anului trecut.
Surse neoficiale susțin că celor cinci li s-ar fi sugerat, în urma acestui bilanț, să-și dea demisia, având în vedere că rezultatele obținute în 2011 nu ar fi fost nici pe departe cele așteptate. Mai mult, cei cinci ofițeri cu funcții în Poliția municipiului Buzău ar fi avut și ceva carențe în exercitarea actului managerial, nu ar fi fost suficient de autoritari în fața subalternilor pentru ca lucrurile să meargă bine și nu ar fi avut un dialog constructiv cu aceștia.

În plus, o pată neagră pe obrazul Poliției municipale care ar fi putut contribui la deznodământul de astăzi este sinuciderea, în luna noiembrie anul trecut, a ofițerului Florin Cojocaru, în sediul de pe strada Plevnei. La scurt timp de la moartea polițistului, rudele au arătat cu degetul acuzator spre conducerea Poliției municipale, în speță spre Ioan Irimia și Relu Ionescu, cei doi șefi fiind considerați vinovați morali de drama ofițerulului Florin Cojocaru. Socrul polițistului spunea la momentul respectiv că șefii ginerelui său îi comandau acestuia cum să soluționeze anumite dosare, în funcție de interese, fără a ține cont de lege și exercitau presiuni asupra lui.
În locul celor demisionari, să preia sarcinile și atribuțiile funcțiilor de conducere rămase vacante au fost nominalizați de conducerea IPJ Buzău următorii:
– comisar de poliţie Ivan Marius, pentru funcţia de şef al Poliţiei municipiului Buzău;
– comisar de poliţie Chiriac Ionel, pentru funcţia de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Buzău;
– comisar de poliţie Crucianu Felix, pentru funcţia de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Buzău;
– comisar de poliţie Jipa Ovidiu, pentru funcţia de şef al Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Buzău;
– inspector principal de poliţie Colăcel Gheorghe, pentru funcţia de şef al Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.