Amical Gloria-7

Primăria municipiului Buzău va aloca în acest an pentru activitățile sportive nu mai puțin de 49,18 miliarde de lei vechi. Cea mai mare sumă din acești bani, 25 de miliarde de lei vechi, revine ca de fiecare dată clubului Gloria Buzău chiar dacă atât consilierii PP-DD cât și cei ai PDL au declarat că suma de care va beneficia clubul din Crâng este uriașă comparativ cu performanțele, mai ales că echipa evoluează din acest sezon competițional în Liga a III-a.
„Ar trebui să ne gândim serios la banii pe care îi dăm către Gloria Buzău și mai ales la performanța care se obține la acel club”, a precizat consilierul PP-DD Silviu Roșioru, cel care de altfel a fost, la un moment dat, director de marketing la clubul din Crâng pe vremea când acesta aparținea omului de afaceri Costel Bucur.
Problema a fost ridicată și de consilierul democrat-liberal Ciprian Ene cel care a declarat în plenul Consiliului Local Municipal că parcă la Buzău nu ar exista decât fotbalul chiar dacă alte sporturi au rezultate mult mai bune.
„Mă uit la împărțirea bugetului și parcă la Buzău nu am avea decât fotbal. Gloria primește 25 de miliarde si este o echipă de Liga a III-a iar clubul echipa de rugby care chiar a făcut o figură frumoasă sau echipa de handbal feminin care umple practic Sala Sporturilor când joacă acasă primesc niște sume infime”, a declarat consilierul PDL, Ciprian Ene.
În replică, viceprimarul municipiului Buzău, Sebastian Radu l-a întrebat pe tânărul democrat-liberal dacă știe că echipele la care face referire ar fi solicitat mai mulți bani de la Primărie iar edilul Constantin Boșcodeală și-a justificat împărțirea spunând că de cei 25 de miliarde alocați clubului Gloria depind și aproape 200 de copii din echipele de juniori dar și întreținerea bazei sportive din Crâng.
Conform proiectului de buget votat de aleșii municipali echipa de handbal feminin a Buzăului va primi în acest an de la municipalitate 4 miliarde de lei vechi, echipa de rugby Stejarul Buzău va primi 3 miliarde de lei vechi în timp ce echipa de volei Dacia Buzău va primi pentru 2013, 2 miliarde de lei vechi. Totodată, Clubul Sportiv Municipal va primi din partea municipalității 1,5 miliarde de lei din care Clubul Sportiv Palatul Copiilor primește 100 de milioane de le vechi, Clubul Sportiv Școlar 500 de milioane de lei vechi iar Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău primește 3,5 miliarde de lei vechi din care 2 miliarde pentru sport și 1,5 miliarde pentru programe de tineret.
Proiectul de buget a fost adoptat cu votul consilierilor municipali ai USL și PP-DD iar aleșii PDL au votat împotrivă.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.