Catalin BOTEZATU

Consiliul Județean Buzău ar putea fi obligat să plătească o corecție financiară de 2.190.000 de lei după ce auditorii de la Curtea de Conturi au constatat nereguli la procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a Drumului Vinului. Concret, Consiliul Județean Buzău este acuzat că s-a grăbit să deschidă ofertele firmelor care au licitat pentru execuția lucrărilor la Drumul Vinului, obiectiv realizat cu fonduri europene și finalizat la jumătatea anului 2011 care a iscat de-a lungul timpului numeroase scandaluri pe perioada când administrația județeană era condusă de fostul președinte Victor Mocanu.
Șeful Biroului Achiziţii Publice şi Investiţii din Consiliul Judeţean Buzău, Cătălin Botezatu, a explicat că ofertele pentru execuția lucrărilor au fost deschise, neîntemeiat în opinia auditorilor, cu două zile mai devreme decât perioada stabilită prin lege, dar, Botezatu consideră că instituția pe care o reprezintă ar fi avut dreptul la mai multe reduceri ale termenului la care fac referire auditorii.
„ Pe procedura de achiziție, Ministerul a constatat că s-a redus un termen de la momentul publicării anunțului de participare până la momentul la care s-au deschis ofertele. S-a aplicat o reducere de două zile pe care dânșii o consideră nejustificată. Conform legii aveam temei legal pentru mai multe reduceri pentru publicare anunț de intenție, 7 zile, pentru publicare În SEAP a documentației de licitație alte 7 zile și încă o reducere de 5 zile. Dânșii au reținut o singură posibilitate de reducere iar noi am explicat că mai aveam dreptul la alte posibilități de reducere dar nu ne-am prevalat de ele. În prezent ne judecăm în instanță cu Ministerul Dezvoltării Regionale”, a declarant Cătălin Botezatu, șeful Biroului Achiziţii Publice şi Investiţii din Consiliul Judeţean Buzău.
Pentru că procesul este pe rol, Consiliul Județean Buzău a fost nevoit să aloce din buget suma aflată în litigiu iar dacă instant va stabili că vina aparține administrației județene suma de aproape 22 de miliarde de lei vechi ar putea fi pierdută de Consiliul Județean din cauza grabei cu care au fost deschise ofertele.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.