Polițiștii din Buzău au reușit să destructureze o grupare de răufăcători care au racolat mai multe tinere pe care le-au trimis în stradă pentru a-și vinde trupul, banii astfel obținuți ajungând în buzunarele proxeneților.

Gruparea a fost destructurată în urma mai multor acțiuni specifice, încheiate joi cu 7 percheziții pe raza a 3 județe la locuințele indivizilor suspectați de trafic de persoane și proxenetism. Descinderile au fost efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Buzău și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău în județele Prahova, Dâmbovița și Vaslui. La activități au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Prahova și S.C.C.O. Vaslui, precum și jandarmi.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2016, cinci persoane din județul Prahova, cu vârste cuprinse între 24 și 46 de ani ar fi racolat 3 victime femei din județele Buzău, Prahova și Vaslui, pe care le-ar fi transportat în Grecia, Elveția și Germania.

Aceștia ar fi determinat victimele să practice prostituția atât prin inducere în eroare, cât și prin ameninţări şi acte de violenţă.

În urma exploatării sexuale a victimelor, membrii grupării ar fi obținut aproximativ 400.000 de euro.

Cei cinci vor fi conduși la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

2 COMENTARII

  1. […] Gruparea a fost destructurată în urma mai multor acțiuni specifice, încheiate joi cu 7 percheziții pe raza a 3 județe la locuințele indivizilor suspectați de trafic de persoane și proxenetism. Descinderile au fost efectuate de polițiștii din cadrul Srviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Buzău și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău în județele Prahova, Dâmbovița și Vaslui. La activități Sursă știre […]

  2. […] Polițiștii din Buzău au reușit să destructureze o grupare de răufăcători care au racolat mai multe tinere pe care le-au trimis în stradă pentru a-și vinde trupul, banii astfel obținuți ajungând în buzunarele proxeneților. Gruparea a fost destructurată în urma mai multor acțiuni specifice, încheiate joi cu 7 percheziții pe raza a 3 județe la locuințele indivizilor suspectați de trafic de persoane și proxenetism. Descinderile au fost efectuate de polițiștii din cadrul Srviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Buzău și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău în județele Prahova, Dâmbovița și Vaslui. La activități …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.