imagine de arhivă
O acțiune de proporții a polițiștilor buzoieni organizată vineri pe raza județului Buzău a dus la descoperirea celor care se fac vinovați de furtul a 16 paturi de spital dintr-un depozit din Buzău la finele lunii mai.
Conform unui comunicat al IPJ Buzău, cei doi hoți care s-au încumetat să fure cele 16 paturi de spital dintr-un depozit aparținând unui om de afaceri buzoian sunt un bărbat și o femeie, ambii de 22 de ani din județul Prahova.
Ei au fost identificați de polițiștii buzoieni în cursul zilei de vineri, taman în cadrul unei acțiuni la care au participat aproape 200 de polițiști și 12 jandarmi. Indivizii au fost prinși pe raza județului Buzău iar din cele 16 paturi nu au fost recuperate decât 3.
Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, agent principal de poliție Anca Bratosin, cele 16 paturi furate dintr-un depozit din Buzău au fost dezmembrate de cei doi tineri și vândute la mai multe centre de colectare a fierului vechi de pe raza județului. Ulterior, agenții economici au vândut la rândul lor marfa cumpărată de la cei doi prahoveni, astfel că până acum nu s-a reușit decât recuperarea a trei dintre paturile dispărute.
În comunicatul remis astăzi de IPJ Buzău nu se precizează cum a fost posibil ca un bărbat și o femeie să fure 16 paturi de spital, nici unde au fost duse după ce au fost sustrase din depozit și nici dacă fapta s-a consumat într-o singură noapte sau în perioada în care proprietarul spune că nu a mai trecut pe la depozitul cu pricina. De asemenea, reprezentanții IPJ Buzău nu pot da mai multe detalii despre acest caz, ancheta fiind în curs de desfășurare.
Cei doi suspecți prahoveni de 22 de ani vor fi judecați în stare de arest preventiv.
Pe de altă parte, este de taxat și atitudinea proprietarului paturilor de spital, Adrian Constantin, patronul Spitalului Sfântul Sava care a depozitat mobilierul spitalicesc într-un spațiu al unui cunoscut de-al său, fără a angaja un paznic și fără a-și asigura bunurile. Mai mult, surse din rândul anchetatorilor susțin că paturile furate despre care Constantin susținea acum o vreme că ar fi noi nouțe, ar fi fost folosite. Multe semne de întrebare, așadar, în acest caz în care polițiștii se feresc să facă lumină, deși se laudă că i-au prins pe autorii furtului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.