(caricatură: trafic-de-ganduri.blogspot.com)

Căsuţa de e-mail a lui Emil Boc a fost transformată într-un fel de „wall” de Facebook. Acum, că tot şi-a făcut publică adresa de e-mail, premierul ar face o „favoare” în plus să-şi publice şi parola de acces (aviz hackerilor), ca să fie transparent până la capăt. Altfel, ping-pong-ul ăsta, la zid, cu „scrie-i lui Boc şi trimite-ne şi nouă ce i-ai scris”, virusează tot farmecul unei corespondenţe reale între premier şi cetăţeni (dacă ar exista aşa ceva…) A nu se înţelege că-i plâng de milă premierului: îşi poate lua oricâte ouă şi roşii în cap, chiar şi pe e-mail, doar singur a spus că-i democraţie şi lumea are tot dreptul la liberă exprimare. Dar, dacă vorbim de corespondenţă, aici e o chestiune de relativă intimitate, nu?

Am căutat pe Facebook o pagină „Emil Boc”, am dat de trei, dintre care una are poza şi câteva date ale premierului, dar „wall”-ul („zidul” pe care scriu vizitatorii paginii) e gol. Deşi are 441 de prieteni, nu i-a scris nimeni nimic, poate şi pentru că pagina nu o fi autentică sau oficială. M-am gândit: să-i cer prietenia? Na! Pe Facebook nu ai decât opţiunea asta: „add as friend” (adaugă-l ca prieten). E un site de socializare, nu te duci acolo să te cerţi, să huidui etc. ci doar să te împrieteneşti şi să dai like-uri („îmi place”). Bine, după ce te acceptă persoana, poţi comenta critic probleme, aspecte, chestiuni. În limitele decenţei.

Putem specula în fel şi chip motivele care au determinat premierul să-şi facă publică adresa de e-mail (emilboc09@yahoo.com). Plus şi o conspiraţie, conform căreia premierul ar vrea să-i adune în faţa calculatoarelor, pe cetăţenii care-l îmbăiază cu înjurături pe stradă. Lupta sindicală în era tastaturilor – mai bagi un buzz, mai dai un huideo! Şi aşa mai departe…

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.