Județul Buzău va mai avea doi cetățeni de onoare de la începutul lunii viitoare. În anul Centenarului Marii Uniri, fostul tenismen Ilie Năstase și președintele FCSB, Valeriu Argăseală, vor fi desemnați într-o ședință extraordinară „Cetățeni de onoare ai județului”. Decizia îi aparține președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care consideră că județul Buzău trebuie să se mândrească cu valorile pe care le are, cu atât mai mult cu cât anul 2018 este unul de referință în istoria României.

„Ilie Năstase are legături cu Buzăul, o mare parte din copilărie și-a petrecut-o în zona Râmnicu Sărat. Am luat legătura cu domnia sa și s-a bucurat foarte mult. Dacă nu suntem în stare să ne scoatem în față valorile, alții nu o să ne-o facă. Eu cred că Ilie Năstase a fost unul dintre principalii ambasadori români, chiar dacă nu este un diplomat de carieră, pentru că a avut charisma si talentul în sânge. Îmi aduc aminte cu mare drag când România era în finala Cupei Davis și jucam să câștigăm Salatiera de Argint cu Statele Unite. Am avut două finale de vis și sper ca acest vis să îl mai trăim odată”, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Tot în ședința programată pentru data de 6 decembrie, președintele FCSB, buzoianul Valeriu Argăseală urmează să primească titlul de Cetățean de Onoare al județului.

„O să mai avem un cetățean de onoare, pe domnul Valeriu Argăseală, un buzoian din Beceni care și-a terminat studiile la Liceul Economic din Buzău, președintele clubului Steaua, fost arbitru internațional FIFA și un om cu care cred că trebuie să ne mândrim și poate și sportul buzoian se poate revitaliza în municipiu și județul Buzău în acest fel”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.