Cristi BIGIU

Administrația județeană a prezentat astăzi bugetul pe anul 2013. În ultima lună toți primarii au fost consultați în legătură cu nevoile pe care le au și chiar dacă bugetul este limitat, autoritățile județene, promit să facă tot ce le stă în putință pentru ca problemele stringente să fie rezolvate. Totodată, președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu i-a îndemnat pe primarii din județ să facă proiecte pentru a încerca să atragă banii europeni, pentru că acești bani pot fi soluția pentru o viață mai bună a comunităților.
„Sumele nu au fost împărțite deloc pe criterii politice ci doar pentru proiecte și pentru rezolvare a problemelor stringente. Sunt foarte multe lucruri de făcut la Buzău și nu le putem face pe toate în acest an din cauza fondurilor limitate de care dispunem. Foarte important este să prioritizăm și să alegem problemele importante. I-am îndemnat pe primari să caute surse alternative de finanțare și în special fonduri europene pentru că banii europeni pot face diferența între o localitate în care se trăiește bine și în care se trăiește mai puțin bine”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
Chiar dacă este un an de criză președintele Consiliului Județean are câteva investiții importante pe care vrea să le demareze în acest an prin atragerea banilor europeni.
„Întră în etapele premergătoare construcției drumul dintre Râmnicu Sărat și Buda, se vor începe lucrările și la podul de la Vadu Pașii, vom avea investiții importante în domeniul sanitare si in special reabilitarea secției UPU care este subdimensionată, vor fi investiții în îmbunătățirea infrastructurii școlare și vom da drumu și la noua maternitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Banii Consiliului Județean se vor duce în acest an pe câteva domenii importante după cum urmează:
Învățământ: 25,31 milioane de lei
Sănătate: 5,1 milioane de lei
Cultură, recreere și religie: 29,76 milioane de lei
Asistență socială: 90,11 milioane de lei
Protecția mediului: 7,35 milioane de lei
Transporturi: 30,78 milioane de lei.
Totodată în bugetul pe anul 2013 al Consiliului Județean sunt prinse cofinanțările pentru proiectele de modernizarea ambulatoriului și anveloparea Spitalului Județean de Urgență-1,45 milioane lei, modernizarea Muzeului Județean Buzău-17,5 milioane lei, proiectul LIFE(revalorificare deșeurilor provenite din demolări si construcții)-4 milioane lei și Masterplanul pe salubrizare-2,2 milioane de lei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.