dosare_penale

După trei zile de scandal mediatic ce s-a întins la nivelul întregii țări, autoritățile dau asigurări că nici un copil  internat în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău nu mai este legat cu feșe de mâini sau de picioare. Până acum, două persoane au fost găsite vinovate în scandalul copiilor de la Pediatrie, legaţi de mâini şi de picioare, respectiv şefa secţiei, doctoriţa Carmencita Matei şi asistenta şefă, aflată în tură, la momentul în care micuţii au fost filmaţi imobilizaţi de paturi. Ancheta este însă în desfășurare și nu este exclus ca până la final să mai apară și alți vinovați.
„Va trebui ca ancheta să fie finalizată și ea să dea concluziile reale. Din prima etapă s-a făcut propunerea înlocuirii șefei de secție și a asistentei șef dar măsurile finale vi le putem spune la finalul acestei anchete. Este un lucru grav ceea ce s-a întâmplat, este o anchetă în curs și la final vom lua măsurile legale. Important este că în acest moment în spital nu mai sunt copii imobilizați cu feșe la mâini”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Și conducerea spitalului buzoian pare a fi vizată de anchetă comisiei constituite la nivelul Consiliului Judeţean. Toți factorii de răspundere vor fi cercetați și nu este exclus ca și medicul Marius Anastasiu, managerul spitalului, să fie sancționat pentru că i-a ameninţat pe jurnalişti şi că a încercat să inducă în eroare comisia de anchetă, vorbind doar despre doi copii legaţi de paturi în timp ce imaginile prezentau cu totul altceva.
„Mie îmi place să vorbesc de măsuri ce le vom lua pe date concrete. Ancheta este în curs și vizează toți factorii de decizie din spital. Cu totii vor fi verificați de comisie si cei ce se vor dovedi vinovați vor fi sancționați”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Între timp, Poliţia a trimis dosarul deschis în urma apariției imaginilor cu copii legați de mâini și de picioare din Secția de Pediatrie pe masa procurorilor care dau o nouă dimensiune anchetei. Ei iau în calcul infracțiuni precum purtare abuzivă şi punerea în primejdie a unei persoane în neputinţa de a se îngriji.
„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a ajuns un dosar penal în care se fac cercetări față de infracțiunea de „rele tratamente aplicate minorului” în data de 29 ianuarie. Pe data de 30 ianuarie procurorii au preluat cauza și s-au sesizat din oficiu față de infracțiunile de „purtare abuzivă şi punerea în primejdie a unei persoane în neputinţa de a se îngriji” în cauză efectuându-se cercetări pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, Victoria Mehedințiu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.