Directia economica

Taxele și impozitele locale pentru buzoieni au fost majorate joi în urma votului consilierilor locali municipali.
Edilul, Constantin Boșcodeală a precizat că municipalitatea aluat această măsură după ce Guvernul a impus ca toate administrațiile locale să majoreze taxele pentru populație dacă au datorii mai mari de 90 de zile.
Inițial, consilierii municipali au intenționat să păstreze aceiași valoare a taxelor și impozitelor locale, aprobând chiar într-o şedinţă de anul trecut a Consiliului Local Municipal ca nivelul taxelor şi impozitelor locale să rămână neschimbat în anul 2013.
După ordonanța de Guvern aprobată recent, autoritățile buzoiene au fost nevoite să dispună majorarea taxelor întrucât Primăria municipiului Buzău are arierate.
Proiectul de hotărâre supus astăzi votului consilierilor locali a fost susținut doar de consilierii USL în timp ce PDL și PP-DD s-au opus majorării taxelor și impozitelor locale.
”La Buzău, taxele și impozitele locale se vor majora, după ordonanța dată de Guvern, cu 16 la sută. De exemplu, pentru un apartament cu trei camere valoarea medie a impozitului era până acum de 80 de lei, acum se va plăti în plus cu 12 lei. În continuare, cei care au sub venitul minim garantat sunt scutiți de impozite pe baza unei cereri la Direcția Economică. Cei care au plătit deja vor beneficia de reducerea de 10 la sută la diferența de 16 la sută dacă vor plăti până la 30 septembrie anul în curs” a declarat joi, la finalul ședinței Consiliului Municipal, primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.