Robinet Calorifer Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire nu vor trebui să scoată bani mai mulți din buzunare în această iarnă pentru plata căldurii. Consilierii municipali au decis în ședința ordinară a lunii ianuarie ca prețul gigacaloriei plătit de abonații casnici să rămână la 185 de lei. Pentru acest lucru Primăria municipiului Buzău va trebui să supporte însă o diferență la subvenție mai mare cu 70 de miliarde de lei vechi decât în anii anteriori pentru că prețul de producție al gigacaloriei s-a majorat la 388 de lei.
“Am încercat să găsim o soluţie pentru ca buzoienii să nu plătească mai mult şi să poată trece peste sezonul rece mai uşor. Preţul gigacaloriei s-a majorat pe fondul scumpirii energiei electrice şi a gazelor, dar municipalitatea va suporta diferenţa. Este un efort financiar destul de mare, dar vom reuşi, prin împrumuturi sau prin fonduri proprii, să suportăm costurile”, a declarat joi primarul Constantin Boşcodeală.
Nu același lucru se va întâmpla și pentru persoanele juridice racordate la serviciile RAM Buzău. Directorul Regiei Autonome Municipale, Constantin Tacea, a declarat de asemenea că majorarea prețului gigacaloriei trebuia să aibă loc pe fondul scumpirilor repetate din ultima vreme.
”Conform hotărârii de consiliu local prețul energiei termice pentru populație a rămas constant. Pentru agentii economici s-a hotărât ca aceștia să plătească 313, 5 lei pe gigacalorie, nu este o creștere substanțială ținând cont de faptul că prețul gazelor naturale pentru agenții economici a crescut semnificativ. Prețul de producție al gigacaloriei a ajuns la 388 de lei pentru populație însă oamenii vor plăti tot 185 lei”, a precizat Constantin Tacea.
Conform conducerii RAM Buzău este al şaptelea an consecutiv în care buzoienii plătesc acelaşi preţ pentru căldura furnizată în apartamente, respectiv 185 de lei pentru o gigacalorie.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.