UPDATE: 13.30

Peste 80 de oameni au luptat cu flăcările izbucnite în această dimineață la una dintre secțiile societății Romcarbon. Este vorba despre 50 de pompieri, angajați ai ISU Buzău, și de circa 30 de pompieri voluntari din cadrul societății la care a izbucnit incendiul. Misiunea a fost extrem de dificilă din cauza flăcărilor înalte de până la 10-20 de metri și a spațiilor de acces extrem de înguste. Până la urmă, după circa două ore, cei 80 de pompieri cu 9 autospeciale și 7 utilaje, au reușit să lichideze focul. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu, flăcările au distrus circa 40 de tone de polistiren expandat, material din care ar fi trebuit să se confecționeze tăvițe de servit. Pagubele exacte provocate de flăcări urmează a fi stabilite ulterior, la fel și cauza incendiului. Toți angajații Romcarbon au fost evacuați în urma incendiului de azi și trimiși acasă. De asemenea, pe durata intervenției, alimentarea cu gaze și curent electric a fost sistată. 

Comisarii de la Garda de Mediu spun că se poate vorbi despre un accident de mediu în urma incendiului de azi şi despre poluarea aerului, specialiștii urmând a demara analize amănunțite în cel mai scurt timp. 

 

 Un incendiu de proporţii a izbucnit în această dimineaţă la societatea Romcabon. Flăcările au cuprins întreaga secţie de tăviţe confecţionate din polistiren expandat. Focul se manifestă cu violenţă, toţi muncitorii fiind evacuaţi.

Pompierii acţionează cu 9 autospeciale cu apă şi spumă pentru lichidarea incendiului. Potrivit şefului ISU Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae, nu există riscul producerii unei deflagraţii însă există posibilitatea propagării incendiului la o secţie de filtre din incinta fabricii.

Zona este izolată, fiind întreruptă totodată alimentarea cu gaze şi curent electric.

Vom reveni cu detalii de la locul incendiului!

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.