Lucrările de reabilitare a clădirii fostului Spital Brătianu și transformarea acesteia într-un centru muzeal demarează, marți cu faza de proiectare, urmând ca de anul viitor să înceapă lucrările propriu-zise în teren. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat marți, Contractul de lucrări (proiectare și execuție) pentru realizarea proiectului „Restaurarea, conservarea şi modernizarea imobilului situat în Municipiul Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu nr. 40, în vederea înfiinţării Centrului Muzeal I.C. Brătianu”.

Lucrarea a fost adjudecată pentru o valoare de 13.181.894,59 lei cu TVA (aproximativ 2.850.000 euro cu tva) iar termenul de execuție este de 31 de luni. Prima fază, cea care vizează proiectarea și care a demarat astăzi, va dura 7 luni iar de la începutul anului viitor muncitorii vor trece la lucrările propriu-zise la fostul spital, lucrări care vor dura maxim 2 ani.

”Așa cum am declarat încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Buzău, atragerea fondurilor europene reprezintă o prioritate pentru Județul Buzău. Clădirea fostului spital I.C. Brătianu este un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local. În urma reabilitării, această clădire emblematică pentru Județul Buzău va deveni obiectiv turistic și va genera valoare adăugată comunității.” a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.