Un sfert dintre medicii de familie din județul Buzău au rămas Fermi pe poziții și nu au semnat până acum actele adiționale la contractul cadru. Potrivit reprezentantului halatelor albe din Buzău, Angela Mazdrag, până în această dimineață 59 de medici de familie din aproape 200 nu semnaseră încă înțelegerile cu Casa de Asigurări. Conform sursei citate, patru dintre ei urmau să semneze, totuși, actele adiționale, în cursul acestei zile.

Medicul Angela Mazdrag a negat, totodată, informația furnizată pe agențiile de presă naționale conform cărora cadrele medicale ar renunţa la proteste şi ar trece la semnarea contractelor. Sursa citată a precizat că totul a fost o dezinformare, pentru a-i face pe medici să semneze cu Casa de Asigurări

In această dimineață, un anunț al președintelui Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă susținea că medicii de familie renunţă la protest şi semnează noile contracte. Reprezentanții cadrelor din medicina primară au spus ulterior că, de astăzi, medicii vor depune actele pentru contractare, însă nu vor semna contractele pe 2011.

Singura veste bună pentru asigurații din Buzău este că, cel puțin deocamdată, medicii de familie nu percep taxe pentru consultații, așa cum se întâmplă în alte județe.

Cristina DINULESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.